Kézilabda - A gyanú árnyékában

Publikálás dátuma
2017.06.09. 07:57
Kocsis Máté tisztázná az ügyet

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai 2017. június 7-én, szerdán házkutatást tartottak a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja merült fel – közölte a MKSZ közleményben szerda este.

Azóta az is tudható, hogy a nyomozás során, szerdán hat személyt hallgattak ki az üggyel összefüggésben gyanúsítottként, vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Csúnya, a sportághoz méltatlan ügy ez. A kieséstől fenyegetett klubok kérésére egyes játékvezetők befolyásolták volna a mérkőzések alakulását? Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

Ami bizonyos: a női bajnokság véghajrájában kiélezett körülmények között dőlt el a 13., kiesést érő pozíció sorsa.

A nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát – figyelmeztetett a szövetség kommünikéje.

A nyomozás jelenlegi határideje július 23., de ez meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Szerző

Világhírű énekesek Vácott

Publikálás dátuma
2017.06.09. 07:49

A 33., június 24.- július 1. között zajló váci Régi Zenei Napok Fesztiválon kurzust tart a különleges, egyedi énekhangjáról és technikájáról híres Emma Kirkby, Nicholas Claptonnal, a világhírű kontranenorral. A karmesterkurzust Nicholas McGegan, a régizene nemzetközileg ünnepelt szakértője tartja. A zárókoncerten Hӓndel: Messiás című műve hangzik fel a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában a váci Székesegyházban.

Szerző

A kalóztól Coppéliáig

Publikálás dátuma
2017.06.09. 07:49

Indul a jegyelővétel a moszkvai Bolsoj Balett 2017-18-as évadának Uránia Nemzeti Filmszínházbeli vetítéseire. A sorozatban ősztől nyolc táncelőadás - négy élő egyenes közvetítésben, négy pedig felvételről - lesz látható.

Szerző