Szél Bernadett is reagált Orbán napirend előttijére

Az LMP frakcióvezetője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a mindennapok problémáit oldja meg, az egészségügy, az oktatás és a bérek helyzetét rendezze valamint a paksi bővítésről írjon ki népszavazást- tudósít az MSZP.

Szél Bernadett hétfőn az Országgyűlésben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, hogy a miniszterelnök nemzeti kormányzást ígért, de ehelyett egy soha véget nem érő nemzeti konzultáció zajlik. A konzultáció oldalán ráadásul egy orosz kód futott - emelte ki, amihez kapcsolódva azt kérte, hogy a miniszterelnök mondja el, miért szolgáltatták ki a magyar állampolgárok legszemélyesebb véleményadatait Vlagyimir Putyinnak.

Ha Orbán Viktor Brüsszelben terroristákat lát, akkor Önnek tényleg elgurult végül a gyógyszere - fogalmazott, hozzátéve: nem kellene terroristázni azokat az embereket, akikkel egy asztalnál ül, amikor helyet foglal az állam és kormányfők találkozóján.

Ha a miniszterelnök bátor lenne, nem nemzeti konzultációkat tartana, hanem kiírná a népszavazást a paksi bővítésről - jelentette ki a képviselő. A paksi beruházást azért hajtják végre, mert az EU-s források kimerülése után, amiket a "barátaival ellopnak", szükségük lesz egy nagyobb pénztranszferre, amit Keletről akarnak megkapni - fogalmazta meg a kormányfőnek szánt véleményét. Szél Bernadett Orbán Viktort egy békétlen miniszterelnöknek nevezte, aki miatt az országnak nincs nyugalma, mert délibábos háborúk sorát indítja olyan képzelt ellenségek, mint a CEU, Brüsszel vagy a Soros-hálózat ellen. Eközben viszont nincsenek rendben a bérek, az oktatás, az egészségügy - jelentette ki.

Ha a Fidesz úgy védi meg Magyarországot, mint a devizahiteleseket, akkor jaj ennek az országnak - fogalmazott. A zöldek régóta meg szeretnék adóztatni a spekulatív tőkemozgásokat, de a bankadót a pénzintézetek áthárították a lakosságra - szögezte le.  Szél Bernadett azt is kérte, hogy a kormányfő térjen vissza 2010 előtti önmagához, amikor még tudta, hogy többkulcsos adóra van szükség.

Szerző

Miért nem a stadionokról tetszett beszélni? - Reagált Orbán szavaira az MSZP

Igazságosabb Magyarországra van szükség, egy olyan országra, amely az Európai Unióban az első körbe és a nem a perifériához tartozik - így reagált Orbán napirend előtti felszólalására a szocialista Tóth Bertalan. 

Vajon a magyar emberek valóban azokat a kérdéseket tartják a legfontosabbnak, amelyeket a nemzeti konzultáción megkérdeztek tőlük? - tette fel a költői kérdést, amire azonban a műfajtól eltekintve, válaszolni is igyekezett: 

A magyar gazdaság az uniós támogatások miatt növekszik, az adócsökkentés hasznát a gazdagok élvezik, az állam működése pedig drágább, mint korábban. Miért nem szólt a nemzeti konzultáció az oktatásról, az egészségügyről, a kivándorlásról és arról, mennyit költsünk stadionokra?  - sorolta a szerinte lényegesen húsbavágóbb problémákat. 

Tóth Bertalan a Szent László-emlékév kapcsán azt mondta, Szent László volt az első, aki kimondta: tegyünk igazságot, a tolvajokat meg kell büntetni. Ha még ma is életben lennének a törvényei, hol lenne Mészáros Lőrinc, hol lennének a Habonyok, Rogánok, Tiborczok? - firtatta.Szerző

A függetlenként induló, de Lázár támogatta jelölt lett a polgármester

A független jelöltként induló Nyergesné Kovács Erzsébet választották Csanádpalota polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson - tájékoztatta a Csongrád megyei kisváros jegyzője az MTI-t. A  2445 választásra jogosult lakos közül 1414 vett részt a választáson, 1406 adott le érvényes szavazatot. 

Nyergesné Kovács Erzsébet 609-en támogatták, a második legtöbb szavazatot, 532 voksot a szintén függetlenként induló, önkormányzati képviselőként is dolgozó Debreczeni István kapta. A 2800 lakosú határ menti településen Kovács Sándor polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást tartani. A kampányhajrában Lázár János miniszter a helyszínen kampányolt Nyergesné mellett. 

Szerző