Napi repülőjárat indul Budapest és Kijev között

Napi járatot indított Budapest és Kijev között az Ukraine International Airlines, az ukrán nemzeti légitársaság első járata csaknem 150 utassal szállt le csütörtök este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport.

Ismertették, hogy a csütörtöktől naponta közlekedő, 183 személyes Boeing 737-800-as gépek minden nap 15.20-kor indulnak vissza Budapestről és 1 óra 45 perces repülés után landolnak a kijevi Boriszpil repülőtéren.

Jurij Mirosnyikov, a légitársaság elnöke az esemény alkalmából elmondta: 5 év szünetet és teljes átalakulást követően térnek vissza Budapestre, új járatuk az üzleti utazók és a turisták igényeit egyaránt kiszolgálja - írták.

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete nagykövete szerencsés egybeesésnek nevezte, hogy országa és az Európai Unió közötti vízumkényszer eltörlése után alig egy héttel indulhatott el az új járat, amely a gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul .

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fontos előrelépésnek nevezte az új járatok elindítását, mivel így mostantól mindkét kijevi repülőtér elérhető lesz Budapestről, egyúttal átszállási lehetőség is nyílik fontos ázsiai úti célok - többek között Teherán, Jereván, Bangkok, Amman vagy Almati - felé.

A közlemény szerint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ vezetője fölhívta a figyelmet a magyar főváros rendezvényeire - különösen az idei nyár szabadtéri kulturális és sporteseményeire -, amelyekkel az új járatoknak köszönhetően még több ukrán turista ismerkedhet meg - fogalmazott.

Szerző

Milliárdos büntetést kaphat a Google

Publikálás dátuma
2017.06.16. 17:35
FOTÓ: Getty Images, Adam Berry
Több mint egymilliárd eurós (308 milliárd forintos) büntetést szabhat ki az Európai Bizottság a Google-ra – értesült a Financial Times. Az üzleti lap kiemeli: először szankcionálhatják a cég keresőtechnológiáját.

 A cég elleni szankció tovább ronthatja az EU és az Egyesült Államok közötti kapcsolatokat, ám a multicégek ellen eddig is kemény kézzel fellépő illetékes biztost, Margrethe Vestagert ez aligha fogja érdekelni – jegyzi meg az uniós ügyekben jól értesült lap.

Az Európai Bizottság hét éve vizsgálódik a Google-nál, ennek az egyik legfontosabb eleme a Shopping szolgáltatás ellenőrzése. Brüsszel két éve állapította meg azt, hogy szembemegy a versenyszabályokkal, ahogy a keresőóriás saját szolgáltatásait előre sorolja a találatok között. A Shopping esetében ez az árösszehasonlító alkalmazás privilegizálását jelenti - emlékeztet a hvg.hu.

Szerző

Olcsóbban tankolhatnak a benzinesek

Publikálás dátuma
2017.06.16. 11:24
Illusztráció: Thinkstock
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 339 forintra mérséklődött, a gázolajé 335 forint maradt. Legutóbb szerdán változott az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin 3 forinttal, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Szerző
Témák
üzemanyag benzin