Autóbuszba hajtott egy kamion - Gyermekek is megsérültek

Négy gyermek és egy felnőtt sérült meg annak a balesetnek a következtében, amely 10 óra 35 perckor történt a Pest megyei Isaszeg külterületén – közli honlapján a rendőrség.

A 3102-es számú út 19-es kilométerszelvényében egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a megállóban állt, amikor eddig ismeretlen okból egy kamion a busz hátsó részének ütközött.

A baleset következtében öten sérültek meg. A helyszínelést a rendőrök félpályás útlezárás mellett kezdték meg, a forgalom jelenleg rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.

Szerző

Jordán Tamás még az intenzíven van

Publikálás dátuma
2017.06.20. 13:18
FOTÓ: Szalmás Péter
Jordán Tamás az intenzív osztályon fekszik, miután a Pécsi Országos Színházi Találkozón elesett, és beverte a fejét a járdaszegélybe - írja a Blikk.

Amikor a hogyléte felől érdeklődött a lap újságírója, a színigazgató elárulta, hogy még egy ideig kórházban marad, és a gyógyulása érdekében senkit nem engednek be hozzá.

– Az intenzív osztályon vagyok, ezért egyáltalán nem fogadhatok látogatókat. Nincs fájdalmam, szerencsére nem fáj a fejem. Ugyanakkor nagyon gyenge vagyok még, most az a legfontosabb, hogy visszanyerjem az erőmet – mondta a hallhatóan megviselt Jordán Tamás, aki hozzátette, már jobban érzi magát, mint a baleset napján.

Fővárosi otthonától távol Jordánt valószínűleg a családtagjai sem látogathatják meg, kérdéses, mikor térhet haza. Úgy tudni, hogy Jordán arc- és koponyarepedést szenvedett.

Szerző

Fenyegetik Törökországban a melegek felvonulását

Egy ultranacionalista török ifjúsági szervezet, a jobboldali iszlamista BBP párthoz közelálló Alperen Hearts közölte, meg fogják akadályozni a június 25-ére tervezett melegfelvonulást.

„Ha az állam engedélyezi is a menetet, mi mindenképp közbelépünk. Bárhol is akarnak felvonulni, mi ott leszünk, s az útjukat álljuk. Akár 200 ezren is lehetünk” – fenyegetőzött Kürsat Mican, az ifjúsági szervezet isztambuli vezetője. A melegfelvonulást Isztambulban, a Takszim téren rendeznék meg.

A szélsőjobboldali vezető szerint az LGBT-közösség a török családok egységét veszélyezteti, akadályozza a népességnövekedést és a melegpárok által felnevelt gyerekek „nem fogják tisztelni a hazát, az országot”. Tegnap kezdődtek egyébként, s egészen vasárnapig tartanak a melegközösség rendezvényei, a meleg büszkeség hetének csúcspontja az isztambuli menet lenne. Az elmúlt 13 évben békésen zajlott a melegfelvonulás – írta a Hürriyet című lap, 2015-ben azonban már a rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta fel a gyülekezőket. Tavaly sem engedélyezték a felvonulást, biztonsági okokból, a „közrend megzavarására” hivatkozva.

Szerző