Előfizetés

Poligráffal keresik az Orbán-interjú meghekkelőjét

A tavaly karácsonyi miniszterelnöki interjút valaki meghekkelte, és a meghamisított szöveg került be a Fejér Megyei Hírlapba – erről annak idején lapunk is beszámolt. Aztán a megpiszkált interjú még legalább kétszer eljutott előfizetőkhöz: februárban és áprilisban is a miniszterelnök szájába adott mondatokkal megtűzdelt szöveget küldték ki a Fejér Megyei Hírlap digitális száma előfizetőinek – írja a 24.hu.

Közben hazugságvizsgálót is bevetettek a tetteseket kereső rendőrök. A lap információi szerint június elején néhány, Fejér Megyei Hírlaphoz kötődő dolgozót vetettek hazugságvizsgálat alá, azok után, hogy pár héttel korábban a rendőrség már meggyanúsított valakit a hekkelési ügyben.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy május 15-én egy embert hallgatott ki gyanúsítottként „információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatásával elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése” bűntett megalapozott gyanúja miatt. Ez azért is fontos, mert még a december 24-i hekkelés után, azzal összefüggésben viharos gyorsasággal öt munkatársától megvált a PLT, velük vitette el a balhét. Azonban a 24.hu szerint nincs közöttük a rendőrség által meggyanúsított személy. Ez azért is kellemetlen a kiadó vezetésének, mert az ötből ketten munkaügyi pert indítottak a volt munkahelyükkel szemben, sőt hitelrontás miatt is elégtételt akarnak venni, sérelmi díjat is követelnek.

A teljes cikket itt olvashatja!

Börtönkórház Berettyóújfaluban? – Népszavazás lehet róla

– Sem a börtönkórház mellett, sem ellene nem szólok, és ennek a fórumnak sem az a célja, hogy a jelenlévők mellette vagy ellene álljanak ki. Csupán tájékozódni szeretnénk, tisztábban szeretnénk látni, kérdéseket megfogalmazni, amelyekre a jövő héten hétfőn ugyanitt és ugyanekkor tartandó lakossági fórumon feltehetően megkapjuk a válaszokat – Szántai László önkormányzati képviselő szavai voltak ezek a Berettyóújfaluba tervezett börtönkórház létesítése ügyében az általa összehívott lakossági fórumon – számolt be róla a Hajdú Online.

A testület májusi ülésén minden képviselő megszavazta azt az előterjesztést, amely arról szól, hogy a kórház mögött lévő, körülbelül 8 ezer négyzetméteres területet az önkormányzat börtönkórház építésére ingyenesen átadja az államnak.
A döntés komoly társadalmi visszhangot váltott ki a városban, melynek vezetése most megfontolja egy népszavazás kiírását is az ügyben.

Orbán levelet írt Helmut Kohl özvegyének

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben fejezte ki részvétét Helmut Kohl korábbi német kancellár özvegyének. A dokumentumot a kormányfő honlapján hozták nyilvánosságra csütörtökön.

A miniszterelnok.hu oldalon közzétett levélben Orbán Viktor azt írta: az egyesült Európa nagy építőmesterét veszítettük el Helmut Kohlban, éppen egy olyan időben, amikor az alapító atyák bátorságára, bölcsességére és messze tekintő képességére igen nagy szükségünk lenne.

A magyar kormányfő felidézte: Helmut Kohl a közép-európai nemzetek nagy barátja volt, ezért éreztek és tanúsítottak iránta bizalmat Magyarország mindenkori vezetői. Levelei szerint ma is szükség lenne erre bizalomra, hiszen Európában közös döntéseket hozni kölcsönös bizalom nélkül nem lehet.

Orbán Viktor szerint példa és iránytű marad Helmut Kohl országépítő munkája. A német egység megteremtője, Németország újraalapítója élete legnagyobb tettével egyúttal Közép-Európa nemzeteinek szabadságát és függetlenségét is garantálta - tette hozzá.

A miniszterelnök hatalmas politikai és morális teljesítménynek nevezte egy nagy nemzet egyesítését úgy, hogy abból a többi nemzetnek is szabadsága és gyarapodása származzék. Mi ezt a szövetséget Németország és Közép-Európa között a jövőben is őrizni és mélyíteni akarjuk - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint ezzel tartozunk a nagy kancellár emlékének is.
A magyar kormányfő levelében arra is kitért: hálás azért, hogy Helmut Kohl barátként tekintett rá és mindig számíthatott segítő tanácsaira. "Biztosíthatom arról, hogy a kancellár életművét a magyarok mindig Európa legértékesebb teljesítményei között tartják nyilván" - fogalmazott a miniszterelnök.

Helmut Kohlt péntek reggel ludwigshafeni otthonában, 87 éves korában, hosszú betegség után érte a halál. Tizenhat éven keresztül - 1982-től 1998-ig - volt Németország kancellárja, a Kereszténydemokrata Uniót (CDU) pedig huszonöt évig - 1973-tól 1998-ig - vezette. Mindkettő rekord a második világháború utáni német történelemben, de a halála után megjelent méltatások szerint mégsem ez a legfőbb érdeme, hanem a német egység helyreállításában és az uniós integráció előmozdításában végzett munkája.

Kapcsolódó
Orbánt akarta Kohl özvegye