Már a kolbászfesztiválon is Paks 2-t népszerűsítik

Publikálás dátuma
2017.06.22 11:30
A meglévő erőmű Pakson. FOTÓ: Molnár Ádám
Promóciós vándorcirkuszt indít országos turnéra az MVM, mely elől a települések mellett a legnagyobb nyári fesztiválok sem menekülhetnek – írja az MFOR.

Az atomerőmű bővítéséért felelős MVM Paks II. Zrt. a Közbeszerzési Hatóság oldalára feltöltött dokumentum szerint ugyanis olyan szerződést kötött még 2016 májusában, melynek nyomán a következő másfél évben nukleáris tematikájú vándorcirkusz utazza majd be az országot.

Az atomroadshow kivitelezője az MVM és a Paksi Atomerőmű visszatérő munkatársa, a dunaújvárosi Euroshow Kft. lesz, akik nyílt eljáráson nyerték meg ezt a szép feladatot. A megbízás értelmében az ország lakosságát kell majd tájékoztatniuk a paksi bővítésről egy „interaktív jármű” és kapcsolódó berendezései segítségével, azaz el kell majd mesélniük az érdeklődőknek, hogy mi is ez, és miért is jó, hogy megtörténik.

Az Euroshow összesen nettó 299 millió forintot kap a feladatra, ebből most júniustól 2018. december 31-ig kell nyomatni az atomvurstlit. A Paks 2-matricás jármű két turnét tol majd le az országban, 2017-ben a hazai nukleáris létesítmények környezetében lévő településekre gördül majd be, így Püspökszilágyra és környékére, valamint Bátaapátira és környékere, de elmennek majd hulladéktároló-helyek kutatásában érintett vidékekre is, vagyis Bodára és környékére. 2018-ban Budapest és Pest megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú települései következnek. De nem menekülnek a fesztiválok sem, idén és jövőre is 8 nyári fesztiválra települ ki az atomjárgány, köztük a Csabai Kolbászfesztiválra is.

Több információ itt!

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző