Már a kolbászfesztiválon is Paks 2-t népszerűsítik

Publikálás dátuma
2017.06.22. 11:30
A meglévő erőmű Pakson. FOTÓ: Molnár Ádám
Promóciós vándorcirkuszt indít országos turnéra az MVM, mely elől a települések mellett a legnagyobb nyári fesztiválok sem menekülhetnek – írja az MFOR.

Az atomerőmű bővítéséért felelős MVM Paks II. Zrt. a Közbeszerzési Hatóság oldalára feltöltött dokumentum szerint ugyanis olyan szerződést kötött még 2016 májusában, melynek nyomán a következő másfél évben nukleáris tematikájú vándorcirkusz utazza majd be az országot.

Az atomroadshow kivitelezője az MVM és a Paksi Atomerőmű visszatérő munkatársa, a dunaújvárosi Euroshow Kft. lesz, akik nyílt eljáráson nyerték meg ezt a szép feladatot. A megbízás értelmében az ország lakosságát kell majd tájékoztatniuk a paksi bővítésről egy „interaktív jármű” és kapcsolódó berendezései segítségével, azaz el kell majd mesélniük az érdeklődőknek, hogy mi is ez, és miért is jó, hogy megtörténik.

Az Euroshow összesen nettó 299 millió forintot kap a feladatra, ebből most júniustól 2018. december 31-ig kell nyomatni az atomvurstlit. A Paks 2-matricás jármű két turnét tol majd le az országban, 2017-ben a hazai nukleáris létesítmények környezetében lévő településekre gördül majd be, így Püspökszilágyra és környékére, valamint Bátaapátira és környékere, de elmennek majd hulladéktároló-helyek kutatásában érintett vidékekre is, vagyis Bodára és környékére. 2018-ban Budapest és Pest megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú települései következnek. De nem menekülnek a fesztiválok sem, idén és jövőre is 8 nyári fesztiválra települ ki az atomjárgány, köztük a Csabai Kolbászfesztiválra is.

Több információ itt!

Szerző

Poligráffal keresik az Orbán-interjú meghekkelőjét

A tavaly karácsonyi miniszterelnöki interjút valaki meghekkelte, és a meghamisított szöveg került be a Fejér Megyei Hírlapba – erről annak idején lapunk is beszámolt. Aztán a megpiszkált interjú még legalább kétszer eljutott előfizetőkhöz: februárban és áprilisban is a miniszterelnök szájába adott mondatokkal megtűzdelt szöveget küldték ki a Fejér Megyei Hírlap digitális száma előfizetőinek – írja a 24.hu.

Közben hazugságvizsgálót is bevetettek a tetteseket kereső rendőrök. A lap információi szerint június elején néhány, Fejér Megyei Hírlaphoz kötődő dolgozót vetettek hazugságvizsgálat alá, azok után, hogy pár héttel korábban a rendőrség már meggyanúsított valakit a hekkelési ügyben.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy május 15-én egy embert hallgatott ki gyanúsítottként „információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatásával elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése” bűntett megalapozott gyanúja miatt. Ez azért is fontos, mert még a december 24-i hekkelés után, azzal összefüggésben viharos gyorsasággal öt munkatársától megvált a PLT, velük vitette el a balhét. Azonban a 24.hu szerint nincs közöttük a rendőrség által meggyanúsított személy. Ez azért is kellemetlen a kiadó vezetésének, mert az ötből ketten munkaügyi pert indítottak a volt munkahelyükkel szemben, sőt hitelrontás miatt is elégtételt akarnak venni, sérelmi díjat is követelnek.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Börtönkórház Berettyóújfaluban? – Népszavazás lehet róla

– Sem a börtönkórház mellett, sem ellene nem szólok, és ennek a fórumnak sem az a célja, hogy a jelenlévők mellette vagy ellene álljanak ki. Csupán tájékozódni szeretnénk, tisztábban szeretnénk látni, kérdéseket megfogalmazni, amelyekre a jövő héten hétfőn ugyanitt és ugyanekkor tartandó lakossági fórumon feltehetően megkapjuk a válaszokat – Szántai László önkormányzati képviselő szavai voltak ezek a Berettyóújfaluba tervezett börtönkórház létesítése ügyében az általa összehívott lakossági fórumon – számolt be róla a Hajdú Online.

A testület májusi ülésén minden képviselő megszavazta azt az előterjesztést, amely arról szól, hogy a kórház mögött lévő, körülbelül 8 ezer négyzetméteres területet az önkormányzat börtönkórház építésére ingyenesen átadja az államnak.
A döntés komoly társadalmi visszhangot váltott ki a városban, melynek vezetése most megfontolja egy népszavazás kiírását is az ügyben.

Szerző