Előfizetés

Nem tréfadolog - Ketten is megsérültek a viharban

Publikálás dátuma
2017.06.23. 17:31
Thinkstock illusztráció
Leszakadt egy húsz méter magas fa vastag ága a péntek kora délutáni viharban egy győri hotel udvarában, két ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a vihar következtében több fa is kidőlt és faágak szakadtak le.  A tűzoltók hárítják el a károkat, sok munkájuk akadt.

Kilépett az Együttből Szelényi Zsuzsa - Szerinte nyomást gyakoroltak rá

Publikálás dátuma
2017.06.23. 16:57
Forrás: Szelényi Zsuzsanna/Facebook
A politikus, egy, a közösségi portálra föltett videoüzenetben tudatta a döntését, és annak okait. Az Együtt közleményben reagált.

Az Együtt elnöksége tudomásul veszi Szelényi Zsuzsanna kilépését- írja közleményében a párt. 

Egyebek mellett leszögezzük, hogy az Együtt soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomás senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét.  Mint az ismert, Szelényi Zsuzsanna az Együtt országos listájáról, Szigetvári Viktor helyére került be a Parlamentbe, mandátuma további sorsáról még nem nyilatkozott.

Együtt

Plakáttörvény - "Aljas politikai manipuláció történt"

Az MTI híradása szerint az MSZP-s Bárándy Gergely minősítette így azt, ami ma az Országgyűlésben történt. Megfogalmazása szerint sérti a házszabályt és a törvényalkotási bizottság ügyrendjét, hogy az MSZP által az ötpárti egyeztetésre elküldött dokumentum módosító indítványként került az Országgyűlés elé. Szerinte ez közel áll a bűncselekményhez, és olyan, mintha a kocsmában valaki rendelne egy sört, majd azt más számlájához íratná.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már egyenesen háború van, amit a kormány vív, a saját szabadságát védve, mert a szabadságvesztéssel játszanak akkor, ha következő választáson vesztenek. A plakáttörvény minden áron való elfogadtatását a politikus azzal magyarázta, hogy a hírek szerint a miniszterelnök dührohamokat kap, amikor olyan plakátokat lát, ami nem tetszik neki. Én azt hiszem, hogy dührohamokra emelni kellene a gyógyszerdózisokat, de nem ezt választják, valószínűleg azért, mert a gyógyszereknek mellékhatásai is lehetnek - fogalmazott Hadházy, megjegyezve, a Fidesz nem ezt a megoldást választotta, hanem inkább szólt Kósa Lajosnak. Az LMP-s politikus szerint ez a parlamentarizmus mélypontja. Közölte azt is, hogy a kormánypártok által benyújtott módosító indítványnak semmi köze sem volt az LMP javaslataihoz.