Ökölvívó Eb - Harcsa Zoltán bronzérmes

Harcsa Zoltán bronzérmet nyert a 75 kilogrammos kategóriában a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon. A 24 éves magyar bokszoló a pénteki elődöntőben az azeri Kamran Saksuvarli ellen lépett ringbe, akitől megosztott pontozással, 4-1-re kapott ki.

Harcsa Zoltán karrierje második Eb-bronzát szerezte meg, korábban a 2013-as kontinenstornán lett harmadik, és a 2015-ös bakui Európa Játékokon is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szerző

Forma 1 - Rajtbüntetések az azeri nagydíjon

Publikálás dátuma
2017.06.23. 07:57
Fernando Alonso FOTÓ: GETTY IMAGES/PETER J FOX
Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is 15 rajthelyes büntetést kap a hétvégi, azerbajdzsáni Forma 1-es Nagydíjon. 

A McLaren motorpartnere, a Honda ugyanis mindkét pilóta autójában kicserélte az erőforrás bizonyos elemeit, amelyet ennek értelmében szankció követ. A japán gyártó már a szezon eleje óta küszködik egyébként a hőenergia-visszanyerő rendszerrel, s úgy döntöttek, Kanadában még nem cserélik ki ezeket az elemeket. Bakuban azonban már mindkét McLarenbe beépítenek egy-egy új darabot, emellett pedig Alonso és Vandoorne is új turbófeltöltőt kap majd.

Mivel mindkét versenyző a hatodikat használja idén ezekből az összetevőkből, a szombati időmérőt követően megkapják büntetésüket. 

Szerző

Masters vb: jövő csütörtökig lehet nevezni

Publikálás dátuma
2017.06.23. 07:55
Olimpiai bajnokok a pólótornán FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

Jövő csütörtökön éjfélig kell leadni a nevezéseket a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságot követő masters vb-re, melyet augusztus 7-20. között rendeznek. A szervezőbizottság közleménye szerint a vízilabdatornára már nem lehet jelentkezni, és elérték a maximális indulói létszámot a szinkronúszás szóló versenyszámainál is. Előbbi azért lesz különösen érdekes a magyar szurkolók számára, mert újra vízbe ugrik tétmeccsen a sok kedvenc, a 2000-2008. között három olimpiai bajnokságot nyert csapatból Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila. A kispadon ismét Kemény Dénes lesz a szövetségi kapitány (mint az olimpiai sikerek idején), segítője Kósz Zoltán, aki első számú kapusa volt a legendás csapatnak.

Fontos, hogy nemcsak a résztvevő sportolóknak és edzőiknek kell regisztrálni, hanem akkreditációhoz juthat a segítő személyzet, a család, a hozzátartozók és a kísérő személyek is. Ezzel az akkreditációval nemcsak a bejutás biztosított a rendezvényre, hanem az utazás is ingyenes: az akkreditációval rendelkezők számára díjmentes lesz a tömegközlekedés a fővárosban, ahogyan költségmentesen utazhatnak a nyíltvízi úszás helyszínére (és vissza), Budapestről Balatonfüredre.

A masters vb-t mindig kiemelt érdeklődés kíséri, így van ez a magyarországi esemény esetében is, a regisztrált vendégek száma már a hónap elején meghaladta a tízezer főt. Ennek köszönhetően megvan az esély arra, hogy ez az esemény legyen minden idők legnagyobb létszámú résztvevővel megrendezésre kerülő a masters világbajnoksága.

Szerző