Feljelentik az ásotthalmi polgármestert Facebook-posztja miatt

Publikálás dátuma
2017.06.26. 13:09
Forrás: Facebook/Toroczkai László
Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László vasárnap a Facebookon dicsekedett azzal, hogy az általa alapított mezőőrség illegális határátlépőket fogott, és kényszerített arra, hogy feküdjenek a földre. Erről fotókat is mellékelt a posztjához. Az Együtt választmányi elnöke, Szigetvári Viktor bejelentette: feljelentést tesz az ügyben.

Toroczkai a földre kényszerített menekültek fotói mellé azt írta: egy tanyába próbáltak betörni migránsok, akik a dupla kerítésen átjutva behatoltak Ásotthalom területére. Szerinte a zöld határon érkezők a kerítést "átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség". Odaért azonban Toroczkai szerint az általa alapított mezőőrség, és a képek "a velük való találkozást követően készültek". Majd hozzáteszi: ma már Szerbiában vannak. Toroczkai mezőőrsége valamilyen eszközzel rávette az embereket, hogy feküdjenek le a földre. Az nem derül ki, hogy ehhez használtak-e kényszerítő erőt, vagy csak megállították őket, és azok a földre lefeküdve várták a rendőröket.

Az Együtt választmányi elnöke jelezte: a Fidesz-kormány rendőrsége nem tűrheti el szélsőjobboldali paramilitáris erők randalírozását. A politikus szerint Toroczkai Lászlónak, a Jobbik alelnökének szabadcsapatai törvénytelenül jártak el, amikor Magyarországra a Genfi Konvenció szerint jogszerű menedékkérőként érkező embereket kényszerítettek a földre rendőrségi intézkedés nélkül.

Az Együtt választmányának elnöke ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Szigetvári úgy látja, hogy a Toroczkai által megosztott képeken látottak kimerítik a csoportosan elkövetett önbíráskodás védekezésre képtelen személy ellen bűncselekményének gyanúját, valamint a kényszerítés gyanúját - írja a hvg.hu.

Toroczkait egyébként idén áprilisban a bíróság jogerősen bűnösnek mondta ki kétrendbeli kényszerítés bűntettének kísérletében és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi irodájánál történtek miatt – írta meg akkor a Népszava.

Toroczkai még 2012. március 15-én egy be nem jelentett demonstráció vezetőjeként és szónokaként felolvasott egy 12 pontból álló petíciót, majd a mintegy 100 fős hallgatóságot vezetve az V. kerületi Szabadság térre vonultak, ahol a vádlott a tömeggel bement a Bank Center épületébe, amelyben az IMF székhelye is található. A székházban fenyegetéssel arra próbált kényszeríteni a két biztonsági őrt, hogy hívják fel az IMF külföldi állampolgárságú vezetőjét, vagy más vezető beosztású képviselőjét, hogy utazzanak Magyarországra, és a munkahelyükön a petícióját - követelésének megfelelően - azonnal vegyék át.

Az aulában ezalatt a tömegben lévő ismeretlenek petárdákat robbantottak.

Szerző

Dől a brüsszeli pénz a fideszesekhez

Publikálás dátuma
2017.06.26. 12:21
Kizsákolják az uniós pénzeket a kormánypárti politikusok (A képen L. Simon László) FOTÓ: Molnár Ádám
Több prominens kormánypárti képviselő és köre is jelentős brüsszeli pályázati támogatásokat nyert el a közelmúltban – tudta meg a Magyar Nemzet. A szerencsések között van a trafikbotrányban ismertté vált Horváth István hitvese, és az egy éve menesztett államtitkár, L. Simon László is, aki nem először ilyen szerencsés a pályázatokon.

Úgy tűnik, ha pénzről van szó, nem igazán törődnek a fideszes képviselők azzal a propaganda-hadjárattal, amelyet az Európai Unióval szemben folytat a kormányzat. Az egyik szerencsés pályázó nem más, mint L. Simon László bukott kulturális államtitkár, akinek Simon és Simon Mezőgazdasági Kft.-je 32 millió forinthoz jut az unió vidékfejlesztési programjából.

Az adatok alapján azonban nem ez az egyetlen brüsszeli támogatás, amit L. Simonék bezsebelnek. A látszólag kegyvesztetté vált politikus feleségének egy másik érdekeltsége is pályázott, és nyert. Az Agárdi Aratrum Kft. több mint 35 millió forint kifizetésére vár (egyébként mindkét cég már korábbi uniós pályázatokon is sikeresen szerepelt). A 70 millió forintos összeget a két társaság az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című pályázaton nyerte el.

L. Simon László, az örök "szerencsés"
L. Simon László és családja nem először ilyen szerencsés a pályázatokon. 2015 végén - amikor még miniszterelnökségi államtitkár volt L. Simon - derült ki, hogy a politikus felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén. A fitneszedzőként dolgozó családtag 21 millió 250 ezer forintért jutott a Velence-tó közeli birtokhoz a festői Nadapon, amely igen jutányos árnak számít a hektáronkénti mindössze 617 ezer forintos árával, miközben a szomszédos Velencén közel 3 millió forint/hektár áron kelt el a meghirdetett állami föld. Az ügy kapcsán vagyonnyilatkozati eljárás indult, miután vagyonnyilatkozatuk alapján a kedvezményes banki hitelhez sem volt elég fedezetük. Ezután Lázár János kancelláriaminiszter - pont egy évvel ezelőtt - jelentette be kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárának távozását, hivatalosan azért, mert elégedetlenek voltak a munkájával. Az akkor még működő Népszabadság forrásai szerint azonban a kirúgással Orbán Viktor akart üzenni a kormánytagoknak, mégpedig azt, hogy az üzletelésnek is van határa.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az L. Simonéhoz hasonló uniós támogatásból részesül a trafikbotrányban ismertté vált Horváth István hitvesének a cége. A Bikácsi Agrár Kft. 47 millió forintot nyert. Említést érdemel továbbá, hogy ugyanez a cég trágyatároló építésére is 27 millió forint pályázati pénzt nyert Brüsszeltől. Tehát a két pályázat összértéke meghaladja a 70 millió forintot.

Szerző

Újabb népszerű műsorvezető igazolt az ATV-hez

Publikálás dátuma
2017.06.26. 11:23
FOTÓ: Népszava
Az ATV a két volt TV2-s műsorvezető,  Vujity Trvtko és Demcsák Zsuzsa után egy újabb nagyágyút igazolt le Bochkor Gábor személyében - jelentették be tegnap este a Frizbi című műsorban.

A Music FM rádiósa szeptembertől heti egy alkalommal egy saját szórakoztató műsorral jelentkezik majd a csatornán. Bochkor műsorát Hajdú Péter cége gyártja majd, a forgatás viszont még nem kezdődött el - írja a Comment.com.

A műsor nem klasszikus talkshow lesz, a közszájon forgó témákat boncolgatják majd benne. Bochkor Hajdú Péternek ki is fejtette, hogy olyan produkciót szeretne, amelyben benne van az egyénisége, amelyben van interakció a felek között, amely részben spontán, beszélgetős, laza, már nem szeretne olyat vezetni, ahol csak kiáll a kamerák elé, és felkonferál valakit.

A rádiós utoljára 2012-ben szerepelt a TV2-n, korábban olyan műsorokban tűnt fel, mint a Csaó Darwin!, a Nem a te napod, a Buzera, de az RTL Klub Csattanójában is szerepelt, és Borossal vitte a Kész átverést. Bochkor a tévéműsor mellett továbbra is vezeti majd az Önindítót a Music FM-en.

Szerző