Előfizetés

Rabkórházból börtönbe került a Szentendrei úti gázoló

Kikerült a rabkórházból, és egy hatfős cellában van jelenleg a két halálos áldozatot követelő Szentendrei úti gázolás gyanúsítottja, O. Á. – tudta meg a Blikk.

Március 18-án a Szentendrei úton egy a piros lámpánál szabályosan várakozó autóba rohant bele kocsijával O. Á. Az ifjúsági világbajnok kajakos Janza Richárd és jó barátja, Bálint az ütközés következtében életüket veszítették.

A gázoló is súlyosan megsérült, többek között a gerincén. Operáción is átesett a Honvédkórházban, majd a rabkórházba került.

A férfi és családja nagyon szeretné, ha O. ügye folytatását otthon, házi őrizetben várhatná, de a nyomozási bíró úgy ítélte meg: esetében tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől.

A vétkes sofőr nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott tette elkövetése előtt. Szervezetében körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Talán ezért is történhetett meg, hogy egyáltalán nem fékezett, s mintegy 130 km/h sebességgel csapódott bele a fiatalok autójába.

A tragédiát követően Bús Balázs, Óbuda polgármestere közölte, hogy mindenképpen szeretnének VÉDA kamerarendszert telepíteni a kerület több részén, így a Szentendrei úton is. Miután nemrégiben újra két autó összeütközött a Szentendrei úton, terve megvalósításához pozitív visszajelzést kapott a Belügyminisztériumtól.

A teljes cikket itt olvashatja!

Oszlopot döntött a buszmegállóba rohanó Skoda - Fotók

Publikálás dátuma
2017.06.26. 12:57
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Frontálisan ütközött két személygépkocsi vasárnap kora este a főváros XI. kerületében. A balesetben a Skoda a Hunyadi úti buszmegállóba rohant, és kidöntött egy villanyoszlopot. Mindkét autó teljesen összeroncsolódott.

A Nissan Micra a Kondorosi út kereszteződésénél lévő kanyarból kijövet, a Hunyadi János úton felhajtott az útpályákat elválasztó szigetre, majd a szemből érkező Skoda Rapiddal összeütközött. A Skoda ezt követően a buszmegállóban a járdára hajtott, végül a benzinkút épülete és járda között lévő távközlési oszlopnak csapódott. A 33-as busz megállójában szerencsére senki sem tartózkodott a baleset idején.

 

A Nissant vezető férfit, valamint a Skodában ülő három embert a mentők kórházba szállították - írja a Lánglovagok.

Felborult egy Mercedessel - Hét megyében is körözték az ámokfutót

Vasárnap kora este egy Mercedes tartott Pornóapáti felől Nárai irányába, amikor a mögötte haladó autós észrevette, hogy cikk-cakkban, egyik útpadkától a másikig közlekedik az autó, miközben az elakadásjelzője is be van kapcsolva. Mire hívni tudták volna a rendőrséget a gyanús autó miatt, a jármű a bal oldali árokba hajtott, ahol egy darabig haladt, majd egy erdei bekötőút beton hídjának ütközött és felborult.

A szemtanúk megálltak segíteni, de az összetört Mercedesből kimászott a sofőr, majd a láthatóan bódult állapotban lévő férfi agresszíven kezdett viselkedni a segítségére sietőkkel, ezután pedig befutott az erdőbe és elrejtőzött.

A helyszínre érkező rendőrök és mentők nem találták meg a férfit azonnal, pedig a rendőrök hangosbemondóval is próbálták rábeszélni, hogy jöjjön elő – írja a vaol.hu.

A járműben nagy mennyiségű készpénz, laptop, telefonok, több névre szóló személyi okmányok is vannak, illetve kábítószergyanús anyagot is találtak.

Nem sokkal később egy szolgálaton kívüli rendőr jelezte, hogy Pornóapátiban, a kocsmában látja italozni a férfit - több kilométerre a baleset helyszínétől -, ezért egy járőrpár a helyszínre ment, ahol elfogták.

A megyei lap úgy tudja, hogy hét megyében összesen nyolc elfogatóparancs van érvényben a férfi ellen, illetve nemzetközi körözés alatt is áll. Továbbá tavaly ő okozhatta azt a sérüléses balesetet is, ami Gencsapáti közelében történt a "kőszegi egyenesben", ahonnét szintén elmenekült. Akkor kutyákkal és repülőgéppel is keresték.