Tőzsde - Egyedül a Richter zárt pluszban

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,80 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 35 455,97 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 10,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője kifejtette: izgalmas kereskedés zajlott a BÉT-en, a BUX index ugyan viszonylag szűk sávban maradt, de a vezető részvények eltérő irányokban mozogtak. A nap végén egyedül a Richter zárt pluszban, a többi papír enyhe csökkenéssel fejezte be a napot.

A Mol árfolyama 255 forinttal, 1,19 százalékkal 21 115 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 85 forinttal, 0,92 százalékkal 9200 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,42 százalékkal 470 forintra gyengült, forgalma 238,4 millió forint volt.
A Richter-papírok 33 forinttal, 0,46 százalékkal 7169 forintra erősödtek, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2563,65 ponton zárt szerdán, ez 30,01 pontos, 1,18 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Szerző
Témák
tőzsde BUX BÉT

Matolcsy fia vette meg az Origót

Publikálás dátuma
2017.06.28. 18:32
Fotó: Népszava
 A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t - közölte a New Wave Media Group Zrt.

A közlemény szerint Száraz István, a New Wave Media Group Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a médiacsoportban fennálló 100 százalékos tulajdonrészét értékesítette. Száraz István a tranzakciót követő negyedévben vezérigazgatói tisztségét határozott ideig megtartva biztosítja a zökkenőmentes átadás-átvételi folyamatot, ezt követően pedig stratégiai tanácsadói szerepkörben segíti a menedzsment munkáját - közölték.

Az új tulajdonos a Magyar Stratégiai Zrt., amely egyebek mellett Magyarország egyik legnagyobb múltú bútorgyártó manufaktúrája, a Balaton Bútor Kft. közvetett tulajdonosaként ismert. A Magyar Stratégiai Zrt. közvetlen egyedüli részvényese és egyben vezérigazgatója Matolcsy Ádám - írták.

A közleményben Száraz István tájékoztatott arról, hogy a vállalat történetében először, 2016-ban nyereséges évet zárt, és megnyílt a lehetőség a fenntartható üzleti fejlődés előtt.

Idézi Matolcsy Ádámot is, aki elmondta: a New Wave Media Group Zrt. nemcsak az egyik legnagyobb elérésű hazai online médiaportfólió és a magyar internetes tartalomszolgáltatás úttörője, hanem megújulni képes cégcsoport, amely reményeik szerint a "közeljövőben előremutató technológiai megoldásokkal rázza fel az itthoni online médiapiacot".

Száraz István az általa alapított WeLoveBudapest és WeLoveBalaton turisztikai portálok tulajdonjogát a jövőben is megtartja - jelezték a közleményben. Felidézték: Száraz István cége, a New Wave Media Kft. az Origo Media Zrt. eladására kiírt több hónapos tendereljárás eredményeként 2015 végén kötötte meg az adásvételi szerződést a korábbi tulajdonos Magyar Telekommal, a tranzakció 2016 februárjában, a vételár kifizetésével lezárult.

Az elmúlt mintegy másfél évben megvalósult a médiaportfólió és a hozzá kapcsolódó termékek átfogó újjászervezése. Ez idő alatt további akvizíciók és értékesítési partnerségek megkötése mellett lezajlott a cégcsoport folyamati szintű és technológiai reformja, valamint a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítése - olvasható a közleményben.

Szerző

Tarlós Úr! Ez metró, vagy szauna? - Fotók

Publikálás dátuma
2017.06.28. 17:20
Forrás: PM
Szokatlan akcióval hívta fel a figyelmet a PM néhány aktivistája arra, hogy iszonyatos a hőség a metrókban. Facebook bejegyzésükben arra szólítják fel Tarlós Istvánt: érje el, hogy biztonság és kényelmes legyen a budapesti tömegközlekedés vagy mondjon le! 

Télen nem sikerül eltakarítani a havat, tavasszal nem sikerül megoldani a vízelvezetést, nyáron pedig nem sikerül megoldani, hogy ne 50 fok legyen a metrókon - írják a bejegyzésben.

Forrás: PM

Forrás: PM

Forrás: PM

Forrás: PM

Szerző