Börtönőrökre támadt egy rab Budapesten

Hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ellen a 27 éves, jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki még tavaly februárban a Fővárosi Büntetés-végrehatjási Intézetben, a zárkájában rátámadt két börtönőrre - tájékoztatott a fővárosi főügyész csütörtökön.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint 2016. február 16-án reggel a körletfelügyelők létszám- és biztonsági ellenőrzést tartottak az intézetben, de a vádlott az előírásokkal ellentétben nem öltözött fel és továbbra is az ágyában feküdt. Az egyik őrmester utasította őt a házirend betartására, ám ekkor a rab szitkozódva felugrott az ágyról, kiabálni kezdett és verekedésre szólította fel a felügyelőt. Az őrmester utasította a zárka ajtajában álló vádlottat, hogy lépjen vissza a helyiségbe, különben kényszerítőeszközt kell alkalmaznia vele szemben. A vádlott azonban ennek ellenére megindult a felügyelő irányába. 

Ekkor érkezett a körletbe egy főtörzsőrmester, aki szintén arra utasította a rabot, hogy menjen vissza a zárkába. A vádlott azonban szidalmazni kezdte a a felügyelőket, majd felkapott egy támla nélküli fém széket, és azt az őrmester felé dobta, aki a szék elől elhajolt. A vádlott közvetlenül ezután egy másik széket is felvett, amivel a főtörzsőrmester feje irányába ütött. A felügyelő a kezét a fejéhez emelte, így az ütés során a csuklóján sérült meg.  A két felügyelő ezután testi kényszerrel földre vitte a rabot, akit megbilincseltek. Mivel a vádlott többszörös visszaesőnek számít, akár 15 év szabadságvesztést is kiszabhatnak vele szemben - tette hozzá a főügyész.

Szerző

Tíz kiló marihuána rejtőzött a pótkerékben Röszkén

Több mint tíz kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi személyautójának pótkerekében Röszkén - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező montenegrói férfi járművének tételes ellenőrizése mellett döntöttek, ezért megkérték, hogy álljon autójával a vizsgálócsarnokba.

A kérés hallatán a sofőr idegesen kezdett viselkedni, sőt a pénzügyőrök utasításának, hogy a csomagtér ajtajára gyárilag felszerelt pótkerék burkolatát távolítsa el, sem akart rögtön eleget tenni. A pótkerékben a pénzügyőrök több mint 10 kilogramm kábítószergyanús anyagot - feltehetően marihuánát - találtak - közölte az alezredes.

A NAV munkatársai a 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járművet vezető férfit átadták a rendőrségnek.A pénzügyőrök Röszkén június eleje óta többször találtak nagy mennyiségű marihuánát. 

Szerző

Sósav szivárgott Miskolcon

Publikálás dátuma
2017.06.29. 10:02
A kép illusztráció! FOTÓ: Tóth Gergő
Sósav szivárgott egy vasúti vagonból hajnalban Miskolcon, a környék hetvennyolc lakóját ideiglenesen kiköltöztették lakásukból, senki nem sérült meg - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön.

A miskolci rendező pályaudvaron egy tartálykocsiból egy kisebb lyukon keresztül szivárgott a sósav - közölték. A mérések nem mutattak ki egészségre veszélyes anyagokat a levegőben, de a kárelhárítás idejére a tűzoltók a közelben élőket, huszonnyolc házból hetvennyolc lakót pihenőbuszokban helyeztek el.  Azóta már visszamehettek lakásukba.

Szerző
Témák
Miskolc sósav