Előfizetés

Nyíltvizi úszás - Arany, ezüst, bronz

Rasovszky Kristóf győzött férfi 10 kilométeren a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatában Barcelonában. A nők között Olasz Anna ezüstérmes, Sömenek Onon Kata pedig bronzérmes lett ugyanezen a távon.

 Az olimpiai számban junior világ- és Európa-bajnok Rasovszky szombaton - a vizes sportokat összefogó európai szövetség, a LEN hírlevele szerint - 1:52:32.6 óra alatt ért elsőként célba, két másodperccel megelőzve a francia Jean-Baptiste Clusmant és további hárommal a német Christian Reichertet.

Rasovszky - aki a magyarországi vizes világbajnokságon ott lesz mindhárom nyíltvízi távon - a múlt héten Setubalban világkupa-versenyen diadalmaskodott.

A nőknél a spanyol Paula Ruiz Bravo volt a leggyorsabb, ő 2:02:02.01 órával nyert, mögötte a 25 kilométeren világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, szintén balatonfüredi vb-induló Olasz Anna zárt másodikként, mindössze hét tizedmásodperces hátránnyal. Mögötte - újabb hattizedes különbséggel - a szintén világbajnoki szereplő Sömenek Onon Kata végzett a harmadik helyen.

A spanyolországi viadal volt az izraeli Eilat (március 26.) után a második állomása az idei, öt futamból álló Európa Kupa-sorozatnak, amelynek következő versenye szintén Spanyolországban, Naviában lesz augusztus 5-én.

A barcelonai verseny dobogósai:
férfiak:
1. Rasovszky Kristóf 1:52:32.6 ó
2. Jean-Baptiste Clusman (francia) 1:52:34.8
3. Christian Reichert (német) 1:52:37.7
nők:
1. Paula Ruiz Bravo (spanyol) 2:02:02.1 ó
2. Olasz Anna 2:02:02.8
3. Sömenek Onon Kata 2:02:03.4

Tour de Hongrie - Sok munkája van a versenyorvosnak

Az eddig eltelt szakaszokon a korábbi esztendőknél több feladata akadt az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen Rózsa Szilveszter versenyorvosnak.

Egy interjúban elmondta, három éve versenyvezető főorvos a viadalon. Az első év könnyedre sikeredett, tavaly már több dolga akadt, az idei eddigi "két és fél" szakaszon - a szerdai etapot a rossz időjárási körülmények miatt le kellett állítani - pedig sokkal több feladata adódott.

Pénteken volt az idei első komolyabb bukás, egy versenyző az árokba hajtott, agyrázkódással a dunaújvárosi kórházba vitették - idézte fel az eritreai Awet Habtom Tekle balesetét a Paks és Cegléd közötti etapról. A ceglédi befutónál pedig egy marokkói sportoló a kanyarban elcsúszott, vállát törte és ficamot szenvedett, őt a helyi kórházban látták el - tért ki El Mehdi Chokri bukására. A befutó után több csapat is megkereste, horzsolásos sebeket kellett ellátni - tette hozzá.

"Telefonon beszéltem a dunaújvárosi kórházzal, ahol megfigyelésen van az eritreai fiú, Cegléden pedig személyesen érdeklődtem az ellátó orvosnál, tőle tudom, hogy a marokkói versenyzőt az ellátást követően a csapata elszállította, a további műtéti kezelést otthonában fogják elvégezni" - mondta.

Felidézte, hogy a tavalyi Tour de Hongrie-n volt egy cseh kerékpáros, aki ütközött egy másik versenyzővel. Utóbbinak kulcscsonttörése lett, míg előbbinek agyrázkódása, és nem volt tudatában annak, mit tesz. Kórházba akarták vitetni, de ettől mereven elzárkózott. Akarata ellenére senkit sem lehet gyógyítani, így elengedték és a csapatautója felvette. Őt nem engedte volna további versenyezni - szögezte le Rózsa Szilveszter.

A Tour de Hongrie-n szombaton Karcagról Miskolcra teker a mezőny. A viadal vasárnap zárul, a Jászberény és Budapest közötti 112 kilométer végén a Városligetben lesz a befutó.

Kapcsolódó
Megvan az útvonala a Tour de Hongrie-nak

Meghalt Kovács László labdarúgókapus

Elhunyt Kovács László korábbi 12-szeres válogatott labdarúgókapus.

A Kisalföld internetes portál beszámolója szerint a volt játékos rövid szenvedés után, gyógyíthatatlan betegség következtében, életének 67. évében hunyt el.Kovács László a Videotonban és a Győri ETO-ban töltötte legjobb éveit, utóbbi együttessel kétszer is magyar bajnoki címet szerzett. A válogatott kapuját 12 alkalommal védte 1975 és 1977 között, és tagja volt az 1978-as argentínai világbajnokságon szereplő magyar nemzeti csapatnak.