Eltévedt a vonatpótló busz – Lekésték a csatlakozást

Elég kacifántos története lett egy férfi Pécs-Budapest vonatútjának június végén, az esetről az iho.hu számolt be. A férfi levele szerint Pécsről indult június 25-én reggel a főváros irányába, és azzal számolt is, hogy Dombóvár és Pusztaszabolcs közt vonatpótló autóbusz jár vágányzár miatt.

„Mivel a busz mindenféle katasztrofális állapotú, helyenként szinte burkolatlan utakon döcög, amolyan falujáratként, eleve hosszú, két órás menetidőt produkál két végállomása között. De ezt sikerült alaposan megfejelni: a sofőr ugyanis nem ismerte az utat, ezért Székesfehérvár határában kötött ki... Ekkor heves telefonálgatásba kezdett, és próbálta megtudakolni, egyáltalán hol van, és hogyan jut el Pusztaszabolcsra. Utólag elmondta, indulás előtt senki nem mondta meg neki, merre kell mennie, csak a célállomásról volt pontos infója.”

Végül a sofőrt az egyik utas segítette ki a levél szerint, aki a telefonján lévő térképen mutatta az utat. Többen szóltak neki, hogy telefonáljon előre Pusztaszabolcsra, hogy várja meg őket a vonat. Mint kiderült, telefonszámot sem tudott az állomáshoz és a vasúttársaság illetékeseihez. A vonat pedig nem várt, így egy busznyi ember, IC-pótjeggyel a kezében ott maradt Pusztaszabolcson, és csak azt kapták, majd jön egy személyvonat fél óra múlva – írja a Pécsi Stop.

Utóbbi is megállt azonban Érdnél, mert valami gubanc keletkezett. (A levélíró szerint az IC-t azért engedték el a pusztaszabolcsi állomásról, mert ők úgy számolták, megjött mind a hat pótlóbusz Dombóvár felől - pedig az egyik tett egy nem várt kitérőt Székesfehérvárig.)

Szerző

Az egyház is rámozdult az atomvárosra

A jövőben akár három alpolgármestere is lehet Paks városának – így döntöttek a testület rendkívüli ülésén. Várhatóan napokon belül választanak is új alpolgármestert – írja a teol.hu.

Emellett a Pécsi Egyházmegye megkeresésére kiemelt fejlesztési területté nyilvánította az önkormányzat a Balogh Antal Katolikus Iskola területét. Az egyház komoly fejlesztést tervez, amit már 2018 őszén szeretne elkezdeni. A mostani döntés ezt teszi lehetővé. Hogy az egyház milyen építkezést szeretne indítani, az egyelőre nem derült ki.

Szerző
Témák
egyház Paks2

KGBéla Szuhumiban gyógyul, nem tudják kihallgatni az ügyészek

Abháziában, ott is vélhetően a fővárosban, Szuhumiban gyógykezelik Kovács Bélát, a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőjét – tudta meg a Magyar Idők.

 A lap információi szerint így a nullával egyenlő annak az esélye, hogy a politikus július 19-én megjelenik a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF), ahol a költségvetési csalási ügyben gyanúsítottként hallgatnák ki. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője nem kívánta kommentálni értesülést, annyit azonban elmondott: Kovács Béla még nem vette át az állandó lakcímére küldött, július 19-re szóló idézését, legalábbis a tértivevény hétfőig nem érkezett vissza a főügyészségre. Az EP-képviselő eddig nem igazolta hivatalos irattal a június 23-ra tervezett kihallgatásáról való távolmaradását. Vélhetően már ezen időpont előtt a Grúziából a 90-es évek elején kiszakadt tartományba utazott.

Abháziát északról Oroszország, nyugatról a Fekete-tenger, keletről, délkeletről Grúzia határolja. Oroszország kivételével csak hasonló státusú, szakadár országok ismerték el hivatalosan. A magyar külügyi tárca konzuli szolgálata Abháziát a nem javasolt, valamint fokozott biztonsági kockázatot rejtő utazási térségek kategóriájába sorolta.

A Jobbik politikusa a zűrzavaros helyzet ellenére jó helyet választott a gyógyulására, hiszen a remek éghajlattal megáldott Szuhumi festői környezetben, közvetlenül a tenger partján fekszik. Nemzetbiztonsági körökben az az általános vélekedés, hogy az abház tengerpartot bizonyos titkosszolgálatok előszeretettel használják pihentető helyként munkatársaik számára. Abházia már csak azért is jó választás Kovács Bélának, mert a szakadár államból meglehetősen körülményes volna hazahozni, a nemzetközi elfogatóparancsot ugyanis lehetetlen a térségben érvényesíteni.

Szerző
Témák
KgBéla