"Orbán Brüsszel ellen hergel, a rokonok meg az uniós pénzen gazdagodnak"

Juhász Péter, az Együtt elnöke felháborítónak tartja, hogy miközben a magyar miniszterelnök megállás nélkül az EU ellen hergel, addig az Orbán-klán és a fideszes klientúra az uniós adófizetők pénzére utazik. Az Együtt elnöke közleményében a kettős beszéd befejezésére szólítja fel a Fidesz-kormányt.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István 35 millió forint, testvére pedig 108 millió forint uniós pályázati forrást nyert el azzal a céllal, hogy áttérjenek az ökológiai gazdálkodásra.  Felháborító az a kettős beszéd, amit Orbán Viktor és rezsimje az Európai Unióval kapcsolatban folytat. A jogállamot és az európai értékeket eláruló magyar miniszterelnök megállás nélkül az EU ellen hergel és úgy tesz, mintha szabadságharcot kellene vívnia a brüsszeli bürokraták ellen. Azt viszont elfelejti közölni a magyar adófizetőkkel, hogy szívesen elfogadja az uniós pályázati forrásokat, hogy aztán haverjainak, családtagjainak, strómanjainak juttasson belőle busás összegeket.
Orbán Viktornak és a Fidesznek be kell fejeznie végre az álságos kettős beszédet, amivel az Orbán-klán és a fideszes klientúra az EU ellen hergel, miközben az uniós adófizetők pénzére utazik.
Budapest, 2017. július 7.

Juhász Péter
az Együtt elnöke

Szerző
2017.07.07 11:54

Egy-egy zápor frissítheti a hőséget kedden

Publikálás dátuma
2018.08.20 21:23

Fotó: Shutterstock/
A legmelegebb kora délutáni órákban 31-35 fokot mérhetünk.
Kedden a sok napsütés mellett csak néhol északon és a déli, délnyugati tájakon alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, zivatar. Északnyugaton a nap folyamán többször is megélénkülhet az északias szél. A legmelegebb kora délutáni órákban 31-35 fokot mérhetünk - írja az Időkép.    Szerdán is sokat fog sütni a nap, egy-egy helyi frissítő zápor, esetleg zivatar csak néhol délen, délnyugaton, esetleg keleten fordulhat elő. A keleties szél országszerte gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 15-21, délután 30-35 fok várható. Csütörtökön több lesz a felhő az égen, szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Időnként élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet 30-35 fok körül alakul. Pénteken előreláthatólag megszaporodnak a záporok, zivatarok. A változó irányú szél többfelé megélénkülhet. 25-34 fokos maximum értékeket mérhetünk, a Dunántúlon várhatók az alacsonyabb értékek. Hétvégére hidegfront érkezése valószínű viharokkal, lehűléssel, erős, viharos északnyugati széllel.
2018.08.20 21:23
Frissítve: 2018.08.20 21:33

Kezdődhet a buli, nincs akadálya a tűzijátéknak

Publikálás dátuma
2018.08.20 20:39
A 2017. augusztus 20-i tűzijáték látképe
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Az időjárással nem lesz gond, több százezren nézhetik végig az este kilenckor kezdődő ünnepi programot.
Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött: meg lehet tartani a tűzijátékot – jelentette be hétfőn este a Kormányszóvivői Iroda. Az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani, az előrejelzések szerint a kilövés idején várható időjárás sem a biztonságos lebonyolítást, sem a látvány értékét nem fogja érdemben befolyásolni.
Kitértek arra is, hogy az ünnepi rendezvénysorozat eddigi programjai rendben, a terveknek megfelelően lezajlottak. A Kossuth téri ünnepi program alatt és az egész napos tömegrendezvények alatt semmilyen rendkívüli esemény nem történt. Az Országházat 11.30 és 19 óra között csaknem 8 ezer ember látogatta meg. Az este kilenckor kezdődő ünnepi tűzijátékra több százezrekre számítanak a szervezők, írja az MTI. A programon hét tonna pirotechnikai látványelemet használnak el, és 21 ezer fényeffektet mutatnak be.
2018.08.20 20:39
Frissítve: 2018.08.20 22:15