Tömeges ételmérgezés történt Óbudán

Az utóbbi évek legnagyobb ételmérgezésének ügye végére került pont a bíróság mai ítéletével.

Most már joggal mondható, hogy tömeges ételmérgezés történt Óbudán. Tavaly tavasszal az idősebb Béres Józsefről elnevezett általános iskolában 258 gyermek betegedett bele a feltálalt ételbe. Hánytak és hasmenést kaptak, és nem kevesen belázasodtak. A hatóság által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy nem hőkezelt húst szolgáltak fel, azaz gyakorlatilag még nyers volt.

Azt hihetnénk, hogy a rossz ételbe belebetegedett iskolás gyermekek felháborodott szülei tettek feljelentést, s a rendőrségi nyomozás jutott el az ügyészség jóváhagyásával vádemelésig, de nem így történt. A Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. fellebbezett a hatósági határozat ellen. A Pest megyei Kormányhivatal másodfokon helyben hagyta a határozatot, amely így jogerőre emelkedett. A kft. azonban még mindig kézzel lábbal tiltakozott, s jogorvoslatért a bírósághoz fordult. A Budapest Környéki Közigazatási és Munkaügyi Bíróság többszöri halasztás után pénteken jogerős ítéletet hozott az ügyben. Ebben elutasította a kft. keresetét.

Mint lapunkban már többször is foglalkoztunk vele, a Hungast Bánki Erik fideszes képviselő érdekeltségi körébe tartozik, amit eddig nem tudtak hathatósan cáfolni. A bírósági ítélet most igencsak rosszul jött a Hungastnak. A menza a kormány tervei szerint ugyanis központosításra vár, a jövő tanévtől már csak a jól teljesítő menzacégek remélhetnek megrendeléseket.

Szerző
2017.07.07 19:52

Már három halottja van az M3-ason történt tömegkarambolnak

Publikálás dátuma
2019.01.21 07:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek.
Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a geleji pihenő közelében nyolc személygépkocsi rohant egymásba hétfő hajnalban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint egy személyautó árokba csapódott. Ebbe öt ember beszorult, őket feszítővágóval szabadították ki a tiszaújvárosi, mezőkövesdi és mezőcsáti hivatásos tűzoltók.

Két férfi és egy nő halt meg a balesetben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerint. A mentők hat autóval érkeztek a helyszínre, ahonnan két életveszélyes és négy könnyű sérültet vittek kórházba Geller Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa szerint.

rendőrségi honlap szerint a baleset 4 óra 45 perckor történt a 141-es kilométernél. A sztráda főváros felé vivő oldalát lezárták. Lehajtani Emődnél, az M30-as autópálya 5. kilométerszelvénye után kell és Mezőkeresztesnél térhetnek vissza az M3-as autópályára a fővárosba tartók.
2019.01.21 07:09
Frissítve: 2019.01.21 09:35

Lakhatatlanná vált egy családi ház Öreglakon

Publikálás dátuma
2019.01.20 21:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete.
Elfojtották annak a tűznek a lángjait, amely Öreglakon keletkezett egy Nagy József utcai családi házban - írja honlapján a Katasztrófavédelem. Teljes terjedelmében égett a mintegy száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete. A marcali és a kaposvári hivatásos, valamint az öreglaki önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A tűzeset során senki sem sérült meg, a ház azonban lakhatatlanná vált.
2019.01.20 21:26