Tömeges ételmérgezés történt Óbudán

Az utóbbi évek legnagyobb ételmérgezésének ügye végére került pont a bíróság mai ítéletével.

Most már joggal mondható, hogy tömeges ételmérgezés történt Óbudán. Tavaly tavasszal az idősebb Béres Józsefről elnevezett általános iskolában 258 gyermek betegedett bele a feltálalt ételbe. Hánytak és hasmenést kaptak, és nem kevesen belázasodtak. A hatóság által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy nem hőkezelt húst szolgáltak fel, azaz gyakorlatilag még nyers volt.

Azt hihetnénk, hogy a rossz ételbe belebetegedett iskolás gyermekek felháborodott szülei tettek feljelentést, s a rendőrségi nyomozás jutott el az ügyészség jóváhagyásával vádemelésig, de nem így történt. A Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. fellebbezett a hatósági határozat ellen. A Pest megyei Kormányhivatal másodfokon helyben hagyta a határozatot, amely így jogerőre emelkedett. A kft. azonban még mindig kézzel lábbal tiltakozott, s jogorvoslatért a bírósághoz fordult. A Budapest Környéki Közigazatási és Munkaügyi Bíróság többszöri halasztás után pénteken jogerős ítéletet hozott az ügyben. Ebben elutasította a kft. keresetét.

Mint lapunkban már többször is foglalkoztunk vele, a Hungast Bánki Erik fideszes képviselő érdekeltségi körébe tartozik, amit eddig nem tudtak hathatósan cáfolni. A bírósági ítélet most igencsak rosszul jött a Hungastnak. A menza a kormány tervei szerint ugyanis központosításra vár, a jövő tanévtől már csak a jól teljesítő menzacégek remélhetnek megrendeléseket.

Szerző

Idős asszony esett a busz alá Egerben, nem élte túl a balesetet

Publikálás dátuma
2019.03.18 17:27

Fotó: police.hu
A körülmények egyelőre még tisztázatlanok.
Az eddigi adatok alapján hétfőn 12 óra 40 perc körül Egerben, a Kovács Jakab utcában egy helyi járatú autóbuszról történő leszállását követően eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy idős asszony. Az egri lakos feltehetőleg a buszöbölből elinduló jármű alá esett.

Vascsővel verte meg, majd kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy férfi Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.18 11:01
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrség néhány órán belül elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.
Rendőrnek adta ki magát, majd egy vascsővel megverte és kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy 40 éves férfi, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a férfi korábban egy zárkában ült a nő fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken élt. A férfi a szabadulása után, 2018. február 24-én megtudta, hogy a sértett fia már nem él. Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban – erősen ittas állapotban – a nő XXII. kerületi címére ment és bekopogott. Az időskorú sértett a zárt ajtó mögül megkérdezte, hogy ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy egy rendőr, aki a sértett fiáról kérne adatokat. Az asszony résnyire kinyitotta az ajtót, ám a férfi belökte azt, és a kezébe vett vasrúddal többször fejbe verte a nőt, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett. A vádlott ezután azt mondta a sértettnek, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A nő közölte a férfival, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A fenyegetések és bántalmazás hatására az asszony elárulta a vádlottnak, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony pedig telefonon segítséget hívott. A rendőrség a férfit néhány órán belül az eltulajdonított összeggel együtt elfogta és őrizetbe vette. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és fennállt az életveszélyes sérülés bekövetkezésének valós veszélye. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Jelen ügyben a halmazati szabályokra figyelemmel, a vádlottal szemben akár 15 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges. A férfi letartóztatásban van.