Elindul az Arany-busz

Publikálás dátuma
2017.07.10. 07:48
Kováts Kriszta és művésztársai a cappella adnak elő 10 balladát

Arany János születésének 200. évfordulójának alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítást indított hétfőn, ez Önarckép álarcokban című Arany-tárlatuk utazó változata. A busz egy évig járja az országot, a kiállításnak versek, képek, dokumentumok mellett részei manuális játékok és digitális eszközök is. A nyári időszakban kulturális rendezvényeken és fesztiválokon lehet találkozni a busszal, ősztől oktatási intézmények, városi könyvtárak, művelődési házak, múzeumok meghívására számít a PIM. A jelentkezési lap letölthető a PIM oldaláról.

Holnap este Kováts Kriszta énekli Arany János balladáit a cappella Arany-óra című estjén a PIM Nyári Fesztiválon. Szirtes Edina Mókus, a Fool Moon énekegyüttes, Farkas Gábor Gábriel, Keönch László Farkas és Jammal és Kováts Kriszta több műfajt ötvöz egybe: koncertet és színházat, képzőművészetet, videót és irodalmat. Esőnap: július 13., csütörtök.

Szerző

Lemondta szombathelyi koncertjét a világhírű zongorista

Publikálás dátuma
2017.07.10. 07:47
Martha Argerich FOTÓ: Ernesto Ruscio/Getty Images

Egészségügyi okokból lemondta hangversenyét a világhírű argentin zongorista, Martha Argerich. Így a Szombathelyen zajló Bartók Fesztivál holnap esti nyitókoncertjén ősbemutatót láthat a közönség: Wolf Péter Utazás című művének kamarazenei átiratát először hallhatja majd a nagyérdemű a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. A bemutató mellett Bartók: Divertimentó, Britten: Simple Symphony és Liszt: Angelus című művei is elhangzanak majd. 

1998-as felvétel FOTÓ: Erich Auerbach/Hulton Archive

1998-as felvétel FOTÓ: Erich Auerbach/Hulton Archive

Szerző

Szentendre felett az ég

Publikálás dátuma
2017.07.10. 07:47

Megfestett ég - klasszikus és új képek alcímmel nyílik kiállítás a Szentendrei Képtárban július 13-án. A tárlatot Golda János építész nyitja meg, közreműködik Karácsony János. 

Szerző