Izraelt nem köti a szíriai tűzszünet

Izraelt nem köti a Donald Trump és Vlagyimir Putyin által megkötött, részleges szíriai tűzszünet, akkor támadnak Szíriában, amikor szükségét látják, hogy biztonsági érdekeiket megvédjék. Ezt Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter közölte. Lieberman a Jerusalem Post című lap jelentése szerint Askelonban elmondta, hogy tanulmányozzák, pontosan mit is tartalmaz az amerikai-orosz megállapodás a szíriai fegyvernyugvásról.

„Izrael fenntartja cselekvési szabadságát, függetlenül a fejleményektől. Kizárólag az izraeli polgárok biztonságáért tartozunk felelősséggel” – mondta a keményvonalas volt külügyi tárcavezető, a Jiszrael Bejtenu párt vezetője.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a vasárnapi kormányülés kezdetén szintén szót ejtett a megállapodásról. Mint mondta, Izrael üdvözölne egy valódi szíriai fegyvernyugvást, de csak abban az esetben, ha nem teszi lehetővé Irán és szövetségese, a Hezbollah katonai jelenlétét Szíriában. Netanjahu erről múlt héten az orosz elnökkel és Tillerson amerikai külügyminiszterrel is egyeztetett.

Szerző

Felszabította Moszult az iraki haderő

Haider al-Abadi iraki miniszterelnök a helyszínen, Moszulban gratulált az iraki hadseregnek a város felszabadításához, s a katonák "hősies küzdelméhez" - közölte irodája. A harcok kilenc hónapon keresztül tartottak. A várost szinte földig rombolták. A harcok során több ezren haltak meg és 900 ezren menekültek el. Előzőleg Robert Sofge amerikai dandártábornok azt közölte, a hadsereg közel áll ahhoz, hogy teljes egészében visszafoglalja a várost az Iszlám Államtól (IS). Mint az AFP-nek elmondta,a "úgy vélem ez, nagyon rövid időn belül megtörténik” . Hozzátette, azok az IS-fegyveresek, akik a városban maradnak, halálukig harcolnak. Hétvégén egy női öngyilkos merénylő repítette a levegőbe magát a városban. „Annyi kárt okoznak harcosaik, amennyit csak lehet” – közölte a dandártábornok. Moszul Irak második legnagyobb városa. A dzsihadisták 2014-ben foglalták el a metropoliszt.

Szerző
Témák
Irak Moszul

Szex állami segítséggel

Publikálás dátuma
2017.07.10. 07:37
Illusztráció: Thinkstock
Posadas - Így hívják azokat a szállodákat, ahol néhány órára bérelhetnek szobát Kubában a szerelmesek.  Vagy akik csak szexelni akarnak – írja a vilagszam.hu. 

Ezeket az állam működtette régebben, de a 90-es évek gazdasági krízise eltüntette őket. Pontosabban a hurrikánok kárvallottjait költöztették beléjük. A piaci rést persze betöltötték mások. Magánlakásokat adtak bérbe néhány órára, ottani viszonylatok között csillagászati áron. A BBC szerint 5 dollárt jelent három órára, ami egy átlagos kubai fizetés hatoda. Most a kormány kifejezetten hirdeti az újraindított garniszállókat. Azt ígéri, hogy ezek jóval olcsóbbak lesznek. És nem utolsósorban véget vetnek annak az áldatlan gyakorlatnak, hogy az alkalmi (vagy nem is annyira alkalmi) párok pénz hiányában a nyílt utcán, parkokban, a strandokon, a híres tengerparti sétányon, a Malecónon szeretkezzenek. Egyelőre öt szálló nyílik Havannában.

Szerző
Témák
szálloda Kuba szex