Bagolyzárlat a villanypóznán

Tíz baranyai településen volt kisebb-nagyobb áramszünet a napokban.

– Egy bagoly okozott zárlatot a Komló-Pécsújhegy 22 kV-os középfeszültségű hálózatunkon, mondta el a bama.hu-nak Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. szóvivője. Az ebből adódó üzemszünet hosszabb ideig érintette Maráza, Kékesd, Fazekasboda, Nagypall, Szilágy, Martonfa településeket, valamint Hosszúhetény és Pécsvárad egyes részeit, rövidebb ideig pedig Nagykozárt és Bogádot. A hibahely behatárolása során a cég munkatársai kapcsolásokat végeztek, mely kapcsolásokat érzékelték az ügyfelek.

Részletek itt!

Szerző

V4 - Szijjártó rendkívüli felértékelődésre számít

Publikálás dátuma
2017.07.10. 13:55
Külügyminiszterek a Groupama Arénában. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és racionalitásra épülő politikának, amelyet ezek az országok folytatnak - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A visegrádi csoport (V4) magyar elnökségének első külügyminiszteri találkozója keretében tartott üzleti fórumon Szijjártó Péter kijelentette: Közép-Európa mára az európai kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált. Az ésszerű gazdaságpolitika nyomán a V4 és Közép-Európa gazdasági növekedése meghaladja az európai átlagot, nem véletlenül hívják ezt a térséget Európa növekedési motorjának - mutatott rá. Mint mondta, ésszerű ezeknek az országoknak a migrációs politikája is, ezért az itt élők és az idehozott beruházások is teljes biztonságban vannak.

Szijjártó Péter úgy vélte, a V4 egyik legnagyobb előnye, hogy ma a térségbeli országok érdekeltté váltak egymás sikerében, és soha ilyen szoros gazdasági, kereskedelmi együttműködés piacgazdasági körülmények mellett nem volt közöttük. Közölte: mai találkozójukon a V4-es külügyminiszterek Ausztria, Szlovénia és Horvátország delegációjával kiegészülve olyan témákat tárgyalnak meg, amelyek révén még jobb gazdasági környezetet, kereskedelmi és beruházási feltételeket kínálhatnak. Szó lesz a biztonsági és gazdasági szempontból lényeges Nyugat-Balkán európai integrációjáról, valamint arról a közös politikáról, amelynek célja a biztonság - magyarázta.

A külügyminiszter hangsúlyozta: "amit a politika megtehet", azt megteszik, az együttműködés útjait kiépítették. Ezért arra biztatta a fórumon megjelent üzletembereket, használják ki azt a tényt, hogy a közép-európai országok között jók a politikai kapcsolatok, és viszonyukat nem terhelik olyan nyitott kérdések, amelyek ellehetetlenítenék vagy megnehezítenék a gazdasági kapcsolatokat.

Szerző

Kövér László püspökavatáson járt

Megtelt szombaton délelőtt a Sarlós Boldogasszony Székesegyház, ahol ünnepélyes szentmisén iktatták be dr. Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye püspökét – írja hétfőn a vaol.hu.

A szertartáson részt vett Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, köztük dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Hívek százai töltötték meg a széksorokat, rajtuk kívül a társadalmi és kulturális élet helyi és országos képviselői, egyházi és állami vezetők, mások mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is megjelentek a ceremónián.

Tavaly május óta nem volt püspöke az egyházmegyének. Ferenc pápa június 18-án nevezte ki dr. Székely Jánost a Szombathelyi Egyházmegye főpásztorává, áthelyezve őt Febiana címzetes püspöki székéből és esztergom-budapesti segédpüspöki hivatalából. A kinevezéssel ő lett az 1777-ben Mária Terézia királynő által létrehozott egyházmegye 16. püspöke.

Szerző