Ismét megszökött egy rab

Publikálás dátuma
2017.07.12. 14:45
Thinkstock illusztráció
Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási (bv) Intézet közelében található hulladékválogató-üzemből szerdán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az elítélt a börtön által szervezett foglalkoztatási program keretében, külső munkaterületen végzett munkát, ahonnan ismeretlen helyre távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a felkutatását.

Hétfőn az állampusztai bv-intézet egyik rabja szökött meg a közeli sertéstelep területén végzett munka közben, de Akasztón elfogták, és fogolyszökés gyanúja miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

Szerző

Hamisan vádolta az iskolaigazgatót – Most ő áll bíróság elé

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a hatóság szerint középiskolás fia iskolaigazgatóját vádolta hamisan – írja a Szabad Pécs.

A férfi fia egy baranyai középiskola tanulója volt. A 2015/16-os tanévben a 11. osztályos, nem tanköteles fiú 31 tanórát mulasztott igazolatlanul, ezért az iskola a hatályos jogszabályok alapján megszüntette tanulói jogviszonyát. A fiú apja ezután feljelentést tett a rendőrségen az iskola igazgatója ellen, mely szerint az igazgató hamis adatokat szolgáltatott az intézményfenntartó felé, és ezek alapján szüntették meg fia jogviszonyát. A rendőrség a feljelentést követően beszerezte az okirati bizonyítékokat, mely alapján megállapította, hogy az iskola igazgatója törvényesen – valós adatok alapján – járt el.
Ugyanakkor az ügyészség szerint azzal, hogy az apa hamisan vádolta az iskola igazgatóját a hatóság előtt, megvalósította a hamis vád bűncselekményét, ezért vádat emeltek ellene. A hamis vád bűncselekményének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Szerző

Előzetesben a Sound tolvajai

Publikálás dátuma
2017.07.12. 13:31
A tömegben könnyen "dolgozhattak" a tolvajok. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Ügyészségi javaslatra előzetes letartóztatásba helyezte a siófoki bíróság azt a négy belga és egy olasz fiatalt, akik Zamárdiban a Balaton Sound fesztiválon paprika srpayt használva fosztogatták bulizó társaikat.

A megalapozott gyanú szerint a 23-26 év közötti férfiak egymással előzetesen megegyezve, tevékenységüket összehangolva követték el a bűncselekményeket: a tömegben szórakozók nyakából – jellemzően hátulról – letépkedték aranyláncaikat, s így nagyjából egymillió forintnyi ékszerhez jutottak. A rendőrség lopás miatt indított eljárást ügyükben, a bíróság a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Szerző