Előfizetés

Már rendőrkézen a szökött rab - Fotó

Publikálás dátuma
2017.07.12. 17:01
Fotó: police.hu
Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási (bv) Intézet közelében található hulladékválogató-üzemből szerdán - közölte korábban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az elítélt a börtön által szervezett foglalkoztatási program keretében, külső munkaterületen végzett munkát, ahonnan ismeretlen helyre távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a felkutatását.

Az összehangolt tevékenység eredményeként a bejelentést követő három órán belül, Szombathely határában fogták el a 23 éves férfit - számolt be a police.hu.

A férfivel szemben fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szökött rabot előállították, majd ezt követően átadják a Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak.

Ismét megszökött egy rab

Publikálás dátuma
2017.07.12. 14:45
Thinkstock illusztráció
Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási (bv) Intézet közelében található hulladékválogató-üzemből szerdán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az elítélt a börtön által szervezett foglalkoztatási program keretében, külső munkaterületen végzett munkát, ahonnan ismeretlen helyre távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a felkutatását.

Hétfőn az állampusztai bv-intézet egyik rabja szökött meg a közeli sertéstelep területén végzett munka közben, de Akasztón elfogták, és fogolyszökés gyanúja miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

Hamisan vádolta az iskolaigazgatót – Most ő áll bíróság elé

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a hatóság szerint középiskolás fia iskolaigazgatóját vádolta hamisan – írja a Szabad Pécs.

A férfi fia egy baranyai középiskola tanulója volt. A 2015/16-os tanévben a 11. osztályos, nem tanköteles fiú 31 tanórát mulasztott igazolatlanul, ezért az iskola a hatályos jogszabályok alapján megszüntette tanulói jogviszonyát. A fiú apja ezután feljelentést tett a rendőrségen az iskola igazgatója ellen, mely szerint az igazgató hamis adatokat szolgáltatott az intézményfenntartó felé, és ezek alapján szüntették meg fia jogviszonyát. A rendőrség a feljelentést követően beszerezte az okirati bizonyítékokat, mely alapján megállapította, hogy az iskola igazgatója törvényesen – valós adatok alapján – járt el.
Ugyanakkor az ügyészség szerint azzal, hogy az apa hamisan vádolta az iskola igazgatóját a hatóság előtt, megvalósította a hamis vád bűncselekményét, ezért vádat emeltek ellene. A hamis vád bűncselekményének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.