Gyerekhalál a kardiológián - Fekete zászlóval tiltakozott a politikus

Nincs CT az Országos Kardiológiai Intézetben - talán ez is hozzájárult annak a kislánynak a halálához, akit múlt héten nyitott mellkassal szállítottak át egy másik kórházba. Balog Zoltán embertelen-miniszternek cinikus nyilatkozatok helyett a részvétét kellene inkább kifejeznie, majd lemondania a "világszínvonalú" magyar egészségügyben tapasztalható állapotok miatt, a kormánynak pedig azonnal át kell csoportosítania forrásokat a kritikus helyzetben lévő egészségügybe - írja a közösségi portálon Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, aki az egészségügyért felelős EMMI-nél egy fekete zászló alatt hajtott fejet a 13 éves kislány és a magyar egészségügyi helyzet miatt idő előtt meghalt tízezrek emléke előtt.

Szerző

Megvan Orbán új állása - Videó!

Publikálás dátuma
2017.07.13. 19:21
Forrás: Orbán Viktor/Facebook/ videó
Új tésztaüzemet avattak ma Tiszakécskén, a Balogh Tészta Zrt. részlegének átadásán Orbán Viktor is jelen volt. A miniszterelnök Facebook-oldalára felkerült tudósítás szerint Sági Szilárd szakács keze alatt beszállt a főzésbe is: a feleségét idézve próbálta először megúszni a feladatot, a séf dicsérete után viszont tréfásan megjegyezte, hogy meg is van az állása.

A családi vállalkozásként induló Balogh Tészta Magyarország második legnagyobb gyártókapacitással rendelkező tésztagyára, 25 tiszakécskeinek biztosít munkát. A tiszakécskei gyár építése 2015 júliusában kezdődött, a 8500 négyzetméter alapterületű üzem óránként 2250 kilogramm tészta gyártására és csomagolására alkalmas. A beruházás költségei elérik a 2,7 milliárd forintot, a banki hitel 1,6 milliárd forint, az uniós támogatás pedig 500 millió forint volt.

Szerző

Hőség - Dél-Olaszországban a fegyveres erőket is bevetették

Publikálás dátuma
2017.07.13. 18:55
Illusztráció/Thinkstock
Dél-Olaszországban továbbra is oltják a lángokat a Vezúv vulkánon, Szicília szigetén és Reggio Calabriában, az utóbbi térségben csütörtökön a fegyveres erők beavatkozása is szükségessé vált a lakosság evakuálására.

A Nápolyhoz közeli Vezúvon található településeken, több helyen egyszerre fellobbant bozóttüzek oltása kedd óta szünet nélkül folyik. A helyzet csütörtök délután javult, mert a korábbi heves szél lecsillapodott, megállítva a lángok terjedését. A Vezúvra felvezető utakat katonák zárták le. 

Szicília nyugati partjain, San Vito Lo Capóban is folyik még a tűzoltás. A lángok ott egy üdülőfalut vettek körbe. A mindenüket hátrahagyó és a tengeren keresztül menekülő vendégek szombaton térhetnek vissza az üdülőfaluba. A szintén szicíliai Messina közelében húsz családot kellett sürgősséggel kimenekíteni otthonaiból tűz miatt, amelyben sok állat is elpusztult.

A fegyveres erők beavatkozását kérte Reggio Calabria prefektusa is: a katonák segítik a tűzzel körbevett lakott területek evakuálását. Calabriában az utóbbi napokban két helyi lakos tűzoltás közben életét veszítette. Szardínia szigetén a rendkívüli hőség és szárazság miatt tűzriasztás lépett életbe. A hatóságok attól tartanak, hogy a teljesen kiszáradt növényzet akármelyik pillanatban lángra lobbanhat. A szigetet zónákra osztották, hogy tűz esetén minél gyorsabban oltani tudjanak. A jelentős területen pusztító tűz oltására Olaszország külföldi segítséget kért: egy belga és két francia tűzoltó-repülőgép érkezett.

A Legambiente olasz természetvédelmi szervezet adatai szerint az utóbbi egy hónapban Olaszországban, elsősorban az ország déli részén, 26 ezer hektár erdő és bozót égett le. Ez a 2016-ban egész évben tűz pusztította terület majdnem 94 százalékának felel meg. A tüzeket majdnem kivétel nélkül emberi gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás okozza.

Szerző