Akinek soha többé nem kel fel a nap - Árokba sodródott az autó

Publikálás dátuma
2017.07.16. 10:19
Thinkstock illusztráció
Az autó csapdája, hogy belül "látszatbiztonságot" teremt, minél kifinomultabbak a gyártási módszerek, annál inkább így van ez. Nagyon sok olyan baleset történik, aminek az oka nem valami kikerülhetetlen "végzet", mint amikor egy kamion útjából lehetetlen kitérni, hanem felelőtlenség, meggondolatlanság, értelmetlen, ostoba száguldozás. Hogy ebben az esetben is így történt-e, arra a szűkszavú rendőrségi jelentés nem tér ki, de az biztos, hogy egy ember éjszaka beült az autójába, valahol talán vártak rá, valahova készült odaérni. Pedig sikerülhetett volna.

Lesodródott az útról egy személyautó Pitvaros külterületén szombat éjszaka, a jármű vezetője a helyszínen meghalt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Huber Krisztián közölte, az eddigi adatok szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért a jármű megcsúszott, majd árokba sodródott a 4434-es út 61-es kilométerszelvényében.

Szerző

Élőben közvetítik az életüket - Így lesz milliomos a kínai fiatal

Publikálás dátuma
2017.07.15. 19:33
Thinkstock illusztráció
Kínában bárkiből lehet milliomos – főleg azóta, hogy a Facebook-on, youtube-on, és más oldalakon már magánemberek is be tudnak jelentkezni élő adásban, ahol megmutatják tehetségüket, különleges képességeiket, vagy épp tanácsadó videóikat. Közülük páran aztán továbblépnek a következő szintre, és afféle internet-sztárok lesznek..

Ilyen bizarr karriert futott be az a fiatelember is, aki úgy jár a plasztikai sebészhez, mint más a fogorvoshoz. Még csak 25 éves, de az elmúlt 3 évben húsznál is több műtétet végeztek el rajta. Látogatásait, műtéteit az orvosnál  élő adásban közvetíti több mint százezer követőjének, akiknek tanácsokat is ad. Ezzel egy hónapban 13 ezer eurót (4,1 millió Ft) keres.

A fiatalok jól akarnak kinézni, fontos számukra a külső, így követik a már ismert “arcokat”, hogy megtudják: nekik hogyan sikerült. – Fiúk vagy lányok: mindannyian úgy akarunk kinézni, mint a babák. Mint Barbie. Fiatalnak akarunk tűnni, Barbie-stílusban. Mindannyian ilyen arcot szeretnénk – mondja a plasztikafüggő fiatalember.

Sokan szeretnének olyan sztárok lenni, és annyi pénzt keresni, mint ő. A kínai plasztikai sebészek rendelőiben a páciensek negyven százaléka ugyanazért van ott: hogy szép külsejével híres legyen az élő adások által. A live stream-ipar ma már milliárd dolláros biznisz.

A kínai kormány emiatt a jövőben sokkal szigorúbban akarja monitorozni, milyen tartalmat közvetítenek az élő adásokban, és ehhez a cenzorok segítségét veszik igénybe. Egyesek szerint a kormánynak le kéne állíttatnia az élő adásokat, mert a cégek, melyek ezeket támogatják, nem tartják be a televízióban rájuk is kötelező érvénnyel vonatkozó szabályokat. (Forrás: Euronews)

Szerző

Két német áldozat Hurghadában

Megerősítette a német külügyminisztérium szombaton, hogy két német nő halt meg egy késeléses támadásban pénteken Egyiptomban. A merénylő minden bizonnyal szándékosan külföldieket vett célba Hurghadában - tudósít az Euronews.

A férfi több turistát is megkéselt két szállodában a Vörös-tenger partján lévő népszerű üdülőhelyen.

- A két nő a másik szállodában lakott. A támadó odament a külföldiekhez, és leszúrta őket, azután átjött ide a mi hotelünkbe. Itt is talált külföldieket, akiket megsebesített a késével – mondta egy helyi boltos.

A két meggyilkolt turistán kívül további négy ember sebesült meg, miután a támadó a Zahabia hotelből átúszott a szomszédos üdülőhelyre. Ott végül elfogták a biztonsági szolgálat tagjai, és letartóztatták. A merénylő egyiptomi állampolgár, és nem büntetett előéletű. Ez volt az első, külföldiek ellen elkövetett jelentős támadás a tavalyi, ugyanitt elkövetett merénylet óta Egyiptomban.

Szerző
Témák
Hurghada