Női vízilabda - Nem becsülik le a franciákat

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén Franciaország ellen játszik ma este (M4 Sport, 20:10). A pályafutása első felnőtt világbajnokságán szereplő Gurisatti Gréta a japánok ellen két góllal vette ki részét a 20-11-es sikerből. “A 11 kapott gólból sok elkerülhető lett volna, fogjuk fel annak, hogy ez volt a vb első meccse, azonban most már a következő összecsapáson kevesebb gólt kell kapnunk, sőt szerintem meg fogjuk célozni azt is, hogy ennek száma nulla legyen – mondta a játékos. - Támadásban is magabiztosabban kell játszanunk, a franciák után jön a hollandok elleni meccs, ami mindennél fontosabb lesz számunkra.”

Gurisatti hozzátette, a remek lelátói hangulat sokat jelentett az együttes számára, ahogyan az is, hogy a csapatkapitány, Keszthelyi Rita szavak mellett öleléssel is biztatta őt és a másik vb-újoncot, Szilágyi Dorottyát a kezdés előtt.

Bíró Attila szövetségi kapitány a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet: “a támadójátékkal elégedettek lehetünk, az edzések alkalmával azonban csiszolni kell a védekezésünkön, hogy ma este kevesebb gólt kapjunk, és újra szép győzelmet arathasson a csapat.”

Szerző