Női vízilabda - Most jön a neheze

Publikálás dátuma
2017.07.20. 07:56
Magyarország - Franciaország Fotó: Molnár Ádám

Nehéz mérkőzés előtt áll a magyar női vízilabda-válogatott, ma este (20:10, TV: M4 Sport) Hollandia lesz az utolsó ellenfél a csoportmérkőzések során, a találkozó győztese az első helyen végez, és nem kell nyolcaddöntőt játszania szombaton, hanem készülhet a hétfői negyeddöntőre, ráadásul sokkal könnyebb ágra is kerül a folytatásban. A magyaroknak ehhez jobb gólkülönbségüknek köszönhetően egy döntetlen is elég.

“Nagyon vártuk már ezt a napot, azért jobb olyan mérkőzéseket játszani, amik tényleg kiélezettebbek – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány a franciák felett aratott 24-5-ös győzelem után. - Az előző örömvízilabda volt, a neheze most jön majd, fizikum, fej, taktika, ez a három együtt dönt majd a hollandok ellen.”

„Az egész felkészülés alatt azzal foglalkoztunk, hogy tökéletesítsük a védekezésünket, úgy tűnik jó úton haladunk” - nyilatkozta a Népszavának Takács Orsolya, a nemzeti együttes egyetlen tagja, aki játékosként részese volt a 2005-ös montreali vb megnyerésének. “Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, ez dönt majd a csoportelsőségről, s természetesen nyerni szeretnénk. A saját dolgunkat is megkönnyítenénk ezzel, ehhez pedig az szükséges, hogy mindenki maximálisan odategye magát. Kőkeményen bele kell majd állni, meglátjuk mire lesz ez elég.”

Ott volt, belőtte
Antal Dóra szerezte a franciák ellen 24-5-re megnyert találkozó legérdekesebb gólját. A magyar játékos két másodperccel a vége előtt elvette a francia kapus elé bedobott labdát, és a meglepett hálóőr mellett a kapuba lőtt.
„Keszthelyi Rita lövése után mi jöttünk volna sarokdobással, de a bírók másképp ítéltek, a franciáknak adták a labdát – idézte fel a történteket a játékos az M4 Sport csatornán. - A szabály szerint, ha három másodpercig nem ér hozzá senki a labdához, akkor az szabaddá válik, én kivártam ezt az időt, majd a bedobtam a kapuba. Szabályos gólt szereztem, nem véletlenül adták meg a bírók.”

Green Holidays - kezdődik a kártalanítás

Július végével megkezdi a kárelőlegek kifizetését a július 2-án csődöt jelentetett Green Holidays utazási iroda károsultjainak az Uniqa. A biztosító közleményében emlékeztet, hogy 500 millió forint a kerete, és már látszik, hogy ez kevés lesz a kárigények teljesítéséhez, ám hogy mennyivel, az majd az összesítéskor derül ki. A társaság honlapján levő helyzetjelentésből kitűnik, hogy a megszakított utak miatt a hazahozatalra és az elmaradt szállásdíjakra már 83,4 milliót kifizetett a biztosító. (Összesen 734 utast hoztak haza, 20 különböző törökországi szállodából, 3 nap alatt 4 chartergéppel, melyeket külön erre az útra szerveztek.) Az elmaradt utak miatt eddig 3256 utas 1793 kárbejelentést tett, melyek összeg meghaladja a 480 millió forintot. A biztosító most az elosztás módján dolgozik.

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül. A biztosító kizárólag a Green Holidays Kft.-vel mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni - közölték. Azok az utasok, akik nem a Green Holidays Kft.-vel szerződtek, és az utazási szerződésükön sem szerepel a becsődölt utazási iroda neve, a papíron szereplő partnerüktől kérhetnek információt és tőlük várhatják a befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetését is. Az utasok legfeljebb az utazási szerződésben szereplő összeget kaphatják meg.

A Green Holidays gyanús csődje miatt a rendőrség is nyomoz.

Szerző

Az állami kukaközpont se adott le mérleget

A két évvel ezelőtti megalakulása óta működésképtelennek tűnő kukaközpont, az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. is szerepel ama állami társaságok szégyenlistáján, amelyek törvénysértően elmulasztották tavalyi gazdálkodási adataik nyilvánosságra hozatalát - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető kérdésére adott írásbeli válaszából. Elvben az NHKV számlázna a települési hulladékcégek tevékenysége után az ügyfeleknek, de az elmúlt két év során rendszerük nem lendült működésbe. A mérlegleadást szabotáló társaságok közé tartozik a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt., az Omszi Intézményfenntartó Közhasznú Nonprofit Kft., a Pest Megyei Média Kft., a Cordate Zrt. és a Léta-Mentál Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Eltérő Képességű Fiatalokat Foglalkoztató, Szolgáltató és Kereskedelmi Közhasznú Nonprofit Kft. is. Az ellenzéki képviselő egy korábbi kérdésére adott államtitkári válasz alapján a mérlegleadás hiánya összefüggésbe hozható azzal, hogy a cégek felett álló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nem fogadta el tavalyi beszámolójukat és kiegészítést rendelt el.

Szerző