Széchenyi titkára

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatóinak szavazata alapján Széchenyi István titkárának karaktere elevenedik meg ősztől a múzeumban. Pest és Buda újjászületéséről, valamint a gróf titkairól is mesél a kiállítótérben.

Szerző

A DIGI-é az Invitel lakossági üzletága

Az Invitel Csoport megállapodást írt alá a DIGI Távközlési Zrt.-vel a lakossági és kisvállalati üzletágát jelentő Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek eladásáról. A tranzakció a szükséges versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul, várhatóan az első negyedévben - olvasható az Invitel Csoport pénteken kiadott közleményében. A vételár 43 milliárd forint, amelyet az Invitel a vállalati IT és távközlési infrastruktúra piaci részesedésének növelésére fordít. A tranzakciónak köszönhetően a 400 ezer lakossági és kisvállalati ügyfél átvételével a Digi ügyfélköre másfélszeresére növekedhet és jelentősen tágul a szolgáltatási területe is

Szerző
Témák
Invitel DIGI

Bankjegycserére figyelmeztet az MNB

Publikálás dátuma
2017.07.24. 07:24

A Magyar Nemzeti Bank közleményben hívta fel minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel csak július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására. A jegybank közölte még, hogy a hónap közepéig a 2016 előtt kibocsátott 2000 forintos bankjegyeknek már több mint 70 százaléka, az 5000 forintos bankjegyeknek pedig 80 százaléka újakra cserélődött.

 A régi bankjegyeket a bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre.

Szerző