Úszás - Ledecky utolérhetetlen volt

Publikálás dátuma
2017.07.25. 22:31
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kilenc magyar úszó volt érdekelt a hazai rendezésű vb mai versenynapján a Duna Arénában. Kapás Boglárka 4., Késely Ajna 8. lett a női 1500 méteres gyorsúszás döntőjében, Kozma Dominik hatodikként zárt a férfi 200 méteres gyorsúszók között, míg a maga versenyszámában Hosszú Katinka, Cseh László és Kenderesi Tamás is bejutott a ma sorra kerülő fináléba. Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor és Gyurta Gergely viszont nem tudta kivívni a döntős szereplés jogát.

„A legjobb időmmel meglett volna az ezüst, és tudom, hogy tudok jobbat, mint a legjobb időm. Emiatt kis hiányérzet van bennem, de mindent kiadtam, így büszke is vagyok magamra” – mondta el Kapás Boglárka.

A döntőben egyébként Katie Ledecky győzelméhez nem férhetett kétség: az amerikai már három hossz után is másodpercekkel vezetett, végül közel hússzal nyert.

A folytatásban Hosszú Katinka az 5. legjobb idővel kvalifikálta magát a női 200 méter gyors szerdai fináléjába, majd Cseh László és Kenderesi Tamás elődöntője következett: Cseh címvédőként a második, az olimpiai bronzérmes Kenderesi a harmadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón.

„Holnap sokkal jobb időt kell úsznom. Nem egyeznék még ki a magyar dobogóval előre, küzdjünk meg érte” – közölte Cseh László.

Szerző