Orbán mérges - Új menet jöhet a plakáttörvénnyel

Publikálás dátuma
2017.07.27 10:24
AFP fotó
A kormányfő, Fidesz-elnök elégedetlen, mert kijátszható a politikai botrányok közepette elfogadott plakáttörvény. Az atv.hu-hoz eljutott hírek szerint már vizsgálják az esetleges módosítást, hogy a maradék „kiskapukat” is bezárhassák.

Mint megírtuk „Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén!” - üzente új plakátjain az eddig nem túl ismert, de a lex CEU visszavonásáról a Momentumhoz hasonlóan népszavaztatni akaró Demokrata Párt. A Soros György arcát használó kormányzati propagandaplakátokra válaszul a 2016-ban alakult párt egy azonos képi világú kampánnyal válaszol, hirdetésein a nemzeti konzultációs üzenetekre rímelve az is olvasható: „99% elutasítja az intézményesített korrupciót.” Orbán Viktort pedig "Soros-ösztöndíjas miniszterelnökként" említik.

Az atv.hu-t kormányzati források informálták arról, hogy Orbán Viktor „nagyon bosszankodik”, hiszen júniusban közepén „semmi sem volt drága neki”, „mindenáron ragaszkodott ahhoz”, hogy a parlamenti kétharmad nélkül is átmenjen a plakáttörvény. A miniszterelnök személyes ügynek tekintette, hogy július 15-vel eltűnjenek a Mahír Cityposter és a Publimont Simicska érdekeltségek felületeiről a Jobbikos plakátok – állította a forrásunk, hozzátéve: Orbán Viktor politikai és törvényi választ akart adni Simicska Lajosnak és a Jobbiknak, miután az ellenzéki párt kormányellenes hirdetései elözönlötték az országot a „Ti dolgoztok, Ők lopnak” üzenettel.

Az újabb, A nép nem betiltható, de a kormány leváltható plakátokon azonban nem lehet azonosítani a megrendelőt, a HVG-nek Simicska Lajos, de a Jobbik részéről is többfelé cáfolták, hogy ők állnának az újabb kampány mögött. A Demokrata Párt „örök Soros-ösztöndíjas” plakátjait pedig – a Publimont forgó plakáthelyein – a miniszterelnök Cinege utcai otthonához vezető útvonalon is elhelyezték. A portál kormányzati forrásai szerint a miniszterelnök elrendelte a július 15-én hatályosult plakáttörvény felülvizsgálatát, annak tanulmányozását, hogy egy újabb módosítással be elejét lehessen venni a kellemetlenkedő „kiskapus” megoldásoknak. 

Szerző

Fekete férfiakat ábrázoló plakáttal szállt be az EP-kampányba a hegyfalui plébános

Publikálás dátuma
2019.02.22 09:36

Fotó: Nyugat.hu
A Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít a szórólap.
Tavaly nyáron kivégzéssel fenyegette a hegyfalui plébános, Dóka Ferenc azokat, akik eldobják a csikket a Mária-szobor előtt – ezt bevallottan viccnek szánta. Most a Mária-szobor mellett zárt hirdetőszekrényben virít egy plakát, ami választásra ösztönöz – írja a Nyugat.hu. A zárt szekrényben elhelyezett szórólapon az olvasható, hogy „tessék választani”, és két döntési lehetőséget kínálnak fel. Az egyiken Emmanuel Macron francia elnök áll két fekete férfi társaságában és mellette dühös, rosszalló fej látható, míg alatta mosolygó turisták tartanak egy keresztet és a fotó mellett egy szívecske van. Dóka Ferenc az RTL Klub híradójának azt mondta: az EP-választás kampányához kapcsolódva tette ki a plakátot. Szerinte nincs abban rasszizmus, hogy az egyik választási lehetőségként színes bőrű férfiakat tett a szórólapra, még úgy sem, hogy a képek melletti jelképekkel egyértelműen megüzeni, mi kívánatos és mi nem. A keresztet tartó turisták helyén korábban Orbán Viktor volt látható az unokájával, ezt azonban több hívő is kifogásolta, ezért Dóka Ferenc lecserélte a képet.

Videóüzenetekkel tiltakoznak a szülők az állami tankönyvek ellen

Publikálás dátuma
2019.02.22 08:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az Emmi szerint azonban „1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”.
Elégedetlen az állami tankönyvek minőségével, ezért videóban tiltakozik a Szülői Hang. A szülőkből álló szervezet január óta akciózik, és arra próbálják felhívni a többi szülő figyelmét, hogy a következő tanévtől a magánkiadók könyveinek jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. Az RTL Klub híradójában elhangzott, hogy eddig majdnem 3900-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. A céljuk az, hogy rávegyék a szülőket arra: akár saját pénzből, de a jobb tankönyveket vegyék meg.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a csatorna megkeresésére közölte, hogy szerintük a Szülői Hang véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.
„1,5 millió tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”
– fogalmaztak.
Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt mondta: tudomása szerint a PDSZ-szel nem folytak tárgyalások, „érdemi tárgyalások egyébként általában nem folynak érdemi kérdésekben”.