Orbán mérges - Új menet jöhet a plakáttörvénnyel

Publikálás dátuma
2017.07.27 10:24
AFP fotó
A kormányfő, Fidesz-elnök elégedetlen, mert kijátszható a politikai botrányok közepette elfogadott plakáttörvény. Az atv.hu-hoz eljutott hírek szerint már vizsgálják az esetleges módosítást, hogy a maradék „kiskapukat” is bezárhassák.

Mint megírtuk „Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén!” - üzente új plakátjain az eddig nem túl ismert, de a lex CEU visszavonásáról a Momentumhoz hasonlóan népszavaztatni akaró Demokrata Párt. A Soros György arcát használó kormányzati propagandaplakátokra válaszul a 2016-ban alakult párt egy azonos képi világú kampánnyal válaszol, hirdetésein a nemzeti konzultációs üzenetekre rímelve az is olvasható: „99% elutasítja az intézményesített korrupciót.” Orbán Viktort pedig "Soros-ösztöndíjas miniszterelnökként" említik.

Az atv.hu-t kormányzati források informálták arról, hogy Orbán Viktor „nagyon bosszankodik”, hiszen júniusban közepén „semmi sem volt drága neki”, „mindenáron ragaszkodott ahhoz”, hogy a parlamenti kétharmad nélkül is átmenjen a plakáttörvény. A miniszterelnök személyes ügynek tekintette, hogy július 15-vel eltűnjenek a Mahír Cityposter és a Publimont Simicska érdekeltségek felületeiről a Jobbikos plakátok – állította a forrásunk, hozzátéve: Orbán Viktor politikai és törvényi választ akart adni Simicska Lajosnak és a Jobbiknak, miután az ellenzéki párt kormányellenes hirdetései elözönlötték az országot a „Ti dolgoztok, Ők lopnak” üzenettel.

Az újabb, A nép nem betiltható, de a kormány leváltható plakátokon azonban nem lehet azonosítani a megrendelőt, a HVG-nek Simicska Lajos, de a Jobbik részéről is többfelé cáfolták, hogy ők állnának az újabb kampány mögött. A Demokrata Párt „örök Soros-ösztöndíjas” plakátjait pedig – a Publimont forgó plakáthelyein – a miniszterelnök Cinege utcai otthonához vezető útvonalon is elhelyezték. A portál kormányzati forrásai szerint a miniszterelnök elrendelte a július 15-én hatályosult plakáttörvény felülvizsgálatát, annak tanulmányozását, hogy egy újabb módosítással be elejét lehessen venni a kellemetlenkedő „kiskapus” megoldásoknak. 

Szerző

Óriási repülőt "kényszerített" földre Ferihegyen egy utas rosszulléte

Publikálás dátuma
2019.04.19 14:17

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Ilyen Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás eddig csak egyszer járt Budapesten, a reptér nem is képes kiszolgálni ekkora repülőgépet.
A budapesti repülőtéren szakította meg útját a Qatar Airways Doha – London (Heathrow) járata pénteken, írja az airportal.hu. A QR3-as számú járatot teljesítő Airbus A380-800-as típusú repülőgép személyzete egy utas rosszulléte miatt döntött a nem tervezett leszállás mellett.
A kétszintes, négy hajtóműves utasszállító biztonságosan leszállt a ferihegyi repülőtéren, ahol megkezdték az utas vizsgálatát.
Az Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás a világ legnagyobb befogadóképességű utasszállító repülőgépe. Budapesten ritka vendégnek számít, eddig egyetlen egyszer, 2011 októberében járt ilyen Ferihegyen, egy bemutató alkalmával. A repülőtér az érvényben lévő eljárások szerint csak korlátozásokkal képes kiszolgálni a típust.
Frissítve: 2019.04.19 14:50

37 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány - majdnem mind a Miniszterelnöki Kormányirodánál landol

Publikálás dátuma
2019.04.19 13:53
Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt érkezik a kinevezés előtti meghallgatás
A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26,3 milliárdhoz jutott. De bőven jut sportra, és még az egyházaknak is cseppen valamennyi.
A Magyar Közlönyben megjelent határozat 37 milliárd 279 millió forint átcsoportosításáról rendelkezik, a pénz forrása a központi maradványelszámolási alap - szúrta ki a Napi.hu. Ebből
  • 2 milliárd 995 millió jut a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és a sportesemény pályázatokra;
  • 157 millió az egyházak az alapintézményeik működtetésére (az szja kiegészítéseként);
  • 525 millió az Európai Tett és Védelem Ligával kapcsolatos kiadásokra;
  • 1 milliárd 396 millió forint jut az Országgyűlés Hivatalának dologi kiadásaira;
  • 1 milliárd 409 millió a Steindl Imre program támogatására;
  • 1 milliárd 680 millió a Miniszterelnökségnek felhalmozásra és még 720 millió működésre; és
  • még 1 milliárd 368 millió a Miniszterelnökségnek, szakpolitikai feladatok támogatása;
  • 1,5 milliárd fordítható a közúthálózat fejlesztésére.
A Miniszterelnöki Kormányiroda költségvetési fejezetben szereplő nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26 milliárd 291 millió forinthoz jutott.