Döntőben a vízilabdázók (fotók)

Publikálás dátuma
2017.07.27. 23:42
Fotók: Molnár Ádám
A magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokság elődöntőjében 7-5-re nyert Görögország ellen és az aranyéremért szállhat medencébe szombaton. A képre kattintva galéria nyílik! FOTÓK: Molnár Ádám.

Märcz Tamás szövetségi kapitány mérkőzés előtti nyilatkozatában azt emelte ki, hogy a magyar válogatottnak nincs oka az izgalomra. „Bejutottunk a legjobb négy közé, ez óriási különbség a szereplésünk megítélése szempontjából, hogy ott vagyunk-e az elődöntőben, szerencsére a válasz igen – mondta a szakember. - Úgy látom, a fiúk még éhesek, mindent meg fogunk tenni a döntőbe jutásért. A görögök figyelni fognak arra, hogy ne kapjanak lefordulásból és szabaddobásból gólt, illetve minden támadásnál törekednek arra, hogy kiállítást harcoljanak ki, amit mi természetesen igyekszünk majd megakadályozni.”

A görögök szereztek vezetést, amire Erdélyi Balázs fél percen belül válaszolt, Zalánki Gergő a felső kapufát találta el, majd Hosnyánszky Norbert a világbajnokság egyik legszebb találatával (7 méterről, svédcsavarral bombázott a bal sarokba) 2-1-es magyar vezetéssel ért véget a negyed.

A második nyolc perc görög egyenlítéssel kezdődött, majd felváltva estek a gólok, Genidumasz harmadik gólja a negyedik vendég találatot és vezetést jelentette (3-4) a játékrész közepén. Varga Dénes a felső lécre ejtett, utána viszont Gór-Nagy Miklós remek lövéssel egyenlített, Hárai Balázs pedig centerből, öt másodperccel a dudaszó előtt csavargóllal zárta le ezt a negyedet (5-4).

Nagy Viktor bravúros védése után Vámos csodálatos bombája után először vezetett kettővel a magyar csapat a harmadik felvonásban (6-4). A folytatásban az eredmény nem változott, köszönhetően Nagy parádéjának.

Manhercz Krisztián zseniális szerelése vezette fel a záró játékrészt, hét perccel a vége előtt pedig Hosnyánszky kintről lőtt óriási gólt (7-4). Nagy mentett a kapufával közösen, kettős előnybe kerültek a görögök, de a magyar kapus ismét védett. Két és fél perccel a vendégek elrontott ejtése után elkezdődött a parti a lelátón, a magyar válogatott 2013 után ismét bejutott a vb-döntőbe, a hangulaton semmit sem rontott a görögök négy másodperccel a befejezés előtt szerzett találata (7-5).

Megtört a szerb egyeduralom
A horvát válogatott lesz a magyar csapat ellenfele a férfi vízilabdázók szombati fináléjában, mivel az elődöntőben 12-11-re legyőzte a szerb együttest. A helyszín akár a Duna Aréna is lehet.

Kamu lehetett a köztévé riogatása

Publikálás dátuma
2017.07.27. 22:58
Forrás: Youtube
Boczkó Gábor, a vívók szövetségének megbízott főtitkára az állami tévé híradójában közölte, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a világbajnokság helyszínén, Lipcsében. A 444.hu megkereste a város önkormányzatát és rendőrségét, a válaszokban egyértelműen cáfolták a főtitkár köztévében elhangzott állításait.

Boczkó arról beszélt az M1 híradójában, hogy a magyar csapat felkészülését a vívó vb-re beárnyékolta a Lipcsében tapasztalt rossz közbiztonság. Azt állította, hogy a magyarok csak nappal és csoportosan mertek közlekedni, ennek pedig „valószínűleg migránsok” az okai. Azt mondta: valaki nagy bozótvágó késsel hadonászott, egy másik „színes bőrű” csecsemőt akart elrabolni. Hozzátette, hogy mindez megrázó volt, mert Budapesten azért ilyeneket nem látni napi szinten.

A 444.hu megkérdezte a lipcsei önkormányzatot és a rendőrséget. Előbbi azt válaszolta, hogy a machetés hadonászás és a csecsemőrablás csakis kitaláció lehet. "A magyar vívócsapatot egy olyan hotelben szállásoltuk el, ahol a többi csapat is lakott a világbajnokság alatt. A magyar csapaton kívül senkitől sem érkezett panasz rendzavarásról" - tették hozzá.

A lipcsei rendőrség sem tudott olyanról, hogy valaki bozótvágóval hadonászott volna, és csupán egy észak-afrikai pár veszekedéséről értesültek, de ott nem volt csecsemőrablás, mert a helyszíni rendőrjárőr gyorsan és határozottan elrendezte a helyzetet. A rendőrkapitányság felvette a kapcsolatot az ugyanabban a hotelben megszállt más csapatokkal is, akiktől semmilyen panaszt sem kaptak - derült ki a portálnak küldött válaszokból.

Szerző

Itt van a vizes vb jelenlegi éremtáblázata

A csütörtöki versenynap után is Kína vezeti a Magyarországon zajló vizes világbajnokság éremtáblázatát, amelyen a magyarok egy-egy arannyal és ezüsttel, továbbá két bronzzal a 11. helyen állnak.

A vb éremtáblázata 75-ből 52 szám után:
    

                  
                                     arany   ezüst   bronz  összesen
Kína                                 12      11       5          28
Egyesült Államok             10      10       6         26
Oroszország                      8       3       6          17
Franciaország                    5       1       2           8
Nagy-Britannia                   4       2       1           7
Olaszország                       3       3       8          14
Brazília                               2       3       2           7
Ausztrália                           1       5       2           8
Spanyolország                   1       3       -            4
Kanada                               1       1       3           5
MAGYARORSZÁG             1       1       2          4
Hollandia                            1       1       1          3
Dél-afrikai Köztársaság      1       -       1          2
Malajzia                              1       -       1          2
Svédország                        1       -       -           1
Japán                                  -       2       3          5
Németország                      -       2       1          3
Ukrajna                               -       1       7          8
Koreai NDK                        -       1       1           2
Ecuador                              -       1       -           1
Lengyelország                    -       1       -           1
Mexikó                                -       1       -           1
Fehéroroszország               -       -       1          1

 


Nyíltvízi úszásban, a nők 10 kilométeres versenyében két bronzérmes volt. Úszásban a nőknél 200 méter gyorson két ezüstérmet, míg a 4x100 méteres vegyes vegyesváltóban két bronzérmet osztottak.

Szerző