Már a magyar bohócok is Nyugatra emigrálnak

Publikálás dátuma
2017.07.30. 14:02
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
 

A hazai cirkuszosok szinte mindannyian rokonok szegről-végről, a családok évszázadok óta egymás között házasítják gyermekeiket. Azt mondják, hogy aki cirkuszos dinasztiába született, az nem választhat más foglalkozást. A Hungária Nagycirkusznál igazgatójánál sincs ez másként: Ádám Henrik, az Ádám-dinasztia leszármazottjaként benősült a Wertheim-dinasztiába, amikor feleségül vette Wertheim Carment. Négy gyermekük van, és természetesen a porondon ismerkedtek össze – derül ki L. Dézsi Zoltán riportfilmjéből az ATV Heti Napló című műsorának előzeteséből.

Gyermekeik is a cirkuszban képzelik el a jövőjüket: a 12 éves Liliána és a 10 éves Henrik már állandó fellépők a porondon, nem is fordul meg a fejükben, hogy mást csináljak. Az öt- és négyéves kistestvéreik pedig az állatok körül segédkeznek. Oroszlánszelídítőt és bohócot viszont már külföldről kellett igazolnia a cirkusznak, Magyarországon ugyanis szinte már nincs magyar bohóc, hiszen a legtöbben Nyugaton próbálnak szerencsét.

Szerző

Paks 2 már az Anna-bálon is

Publikálás dátuma
2017.07.30. 13:58
MTI Fotó: Mohai Balázs

Szombaton este rendezték meg a 192. balatonfüredi Anna-bált, Barna Dorina, tizennyolc éves balatonfüredi lányt választották a bál szépének, első udvarhölgye a tizennyolc éves Schütz Annamária Kinga, második udvarhölgye pedig a tizenhét éves Kiss Kíra Dalma lett.

Az idei legszebb lányokról készült fotókat ide kattintva láthatják!

Ám mégsem csak ők tették emlékezetessé a jeles eseményt, hiszen díszvendégnek és vezérszónoknak Süli Jánost, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztert kérték fel, aki az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy “Balatonfüred és Paks közt szoros a kötelék”.

„Az atomerőműben dolgozók 1984 óta üdülhetnek a Balaton-parti városban, a két település pedig idén együttműködési megállapodást is kötött egymással” - örvendezett a tárca nélküli miniszter.

Szerző
Témák
Anna-bál Paks 2

Jogtalanul fotóztatta cigiző dolgozóit a makói gumigyár?

Publikálás dátuma
2017.07.30. 13:53
Illusztráció: Shutterstock
Az alapjogi biztoshoz fordult a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), véleményük szerint ugyanis személyiségi jogokat sért az, ha a makói gumigyárban járőröző biztonságiak a kijelölt helyen cigarettázókat lefotózzák. Közleményük szerint a Continental 2011 óta próbálkozik a dohányzás visszaszorításával – akkor a dolgozók ellenállásán bukott meg, hogy a gyárat füstmentessé nyilvánítsák - számolt be róla a Délmagyarország.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke úgy véli, a dohányzók fotózása pszichés nyomásgyakorlás, és ragaszkodnak ahhoz, hogy ez szűnjön meg.

A történtekről a lap megkérdezte a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vezetését is. „A szakszervezet valóban levelet küldött a jelzett témában egy vezető kollégánknak, aki azonban pont azon a napon kezdte meg kéthetes szabadságát, így a felvetésre reagálni nem tudott. Az azóta eltelt időszakban a levelet megválaszoltuk, és a jelzett problémát megnyugtatóan rendeztük. Köszönjük a szakszervezet konstruktív együttműködését" – így a válasz. Ez utóbbi kitétel feltehetően azt jelenti, hogy beszüntették a dohányzók fotózását.

Az érdekvédők az ombudsmannak írt levélre még nem kaptak választ. A szakszervezet egyébként helyesnek tartja a dohányzás elleni küzdelmet. Javaslata is van, ha a gumigyár azt szeretné, hogy a dolgozói ritkábban gyújtsanak rá: csökkentsék az alkalmazottak leterheltségét, így ugyanis kisebb lesz a stressz, és ezzel együtt a nikotin utáni vágy.

Szerző