Előfizetés

Rendőrautó ütött el egy embert a Nyugatinál

Publikálás dátuma
2017.08.06. 17:36
Népszava fotó/Illusztráció
Rendőrautó ütött el egy férfit a budapesti Nyugati pályaudvarnál vasárnap kora délután - erősítette meg az Index értesülését az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Bartha Károly tájékoztatása szerint a készenléti rendőrség két járőre teljesített szolgálatot a környéken, a Teréz körúton haladtak autójukkal, amikor a Nyugati pályaudvarnál átugrotta a villamosmegálló korlátját egy férfi és át akart szaladni az úttesten. A rendőrök nem tudták elkerülni az ütközést. A férfi eszméletlen volt az baleset után.

Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: egy 30 év körüli férfit vittek kórházba fejsérüléssel.

Szúrt sérülés miatt meghalt egy férfi

Szúrt sérülés miatt meghalt egy férfi Nagykanizsán, a rendőrség még vizsgálja, hogy emberölés történt-e - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hajnalban kaptak bejelentést arról, hogy meghalt egy 53 éves férfi. A helyszíni szemle dél körül lezárult, de azt még vizsgálják a rendőrök, hogy emberölés történt-e.  Az esettel összefüggésben nem vettek őrizetbe senkit.

Gondozottak pénzét sikkasztotta el az "egyházas" asszony

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a helybeli nővel szemben, aki az egyik magyarországi egyház keretében végzett közérdekű tevékenysége során ellopott mintegy 11 millió forintot.

A vádlott 2012 elejétől egészen 2015 végéig közérdekű önkéntes tevékenységet végzett egy magyarországi egyház kisebbségekkel foglalkozó missziója keretében. Az asszony a szegedi kirendeltségen dolgozott, ahol többek között az őt foglalkoztató szervezet feladata volt a házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés. A vádlott dolga volt szegedi telephelyvezetőként a számlák megnyitása is, a működési költségekkel történő elszámolás, a gondozók munkájának összehangolása, ellenőrzése. A nő mindezen túlmenően a gondozottaktól az étkeztetésre átvett térítési díjat naponta csekken adta fel az őt foglalkoztató szervezet felé, illetőleg naponta kellett befizetnie azt a szervezet bankszámlájára.

A vádirat szerint az asszony 2015 júliusától azt kérte az étkezési térítési díjakat beszedő szociális gondozóktól, hogy az átvett összegeket személyesen neki adják át. A pénzt nem fizette be a szervezet bankszámlájára, a 2015. szeptember 30. napjáig terjedő időszakban mintegy 11 400 000 forintot tulajdonított el.

Az ügyészség a vádlottat folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.