Előfizetés

Jelöltek Oscar-nevezésre

Publikálás dátuma
2017.08.08. 07:50
Fotó: Molnár Ádám

Az elmúlt időszak rekordszámú magyar filmbemutatója miatt mintegy húsz alkotásból választhat idén a magyar Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság. Az amerikai filmakadémia szabályzata szerint az idegen nyelvű film kategóriában minden ország egyet nevezhet a 2016. október 1. és 2017. szeptember 30. között hazai moziforgalmazásban bemutatott alkotások közül. Ebben az időszakban mutatták be többek között Herendi Gábor Kincsem című romantikus kalandfilmjét, Mundruczó Kornél legújabb alkotását, a Jupiter holdját, valamint Török Ferenc 1945 című drámáját és Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmjét is. 

Újabb Freud a Rózsavölgyiben

Publikálás dátuma
2017.08.08. 07:49

Jordán Tamás után most szeptember elejétől Fodor Tamás kelti életre a német pszichológust a Rózsavölgyiben. A Rózsavölgyi Szalon 2013-ban már mutatott be egy előadást, ami Sigmund Freud életéből merített, az azóta is műsoron lévő Az utolsó óra című előadásban Jordán Tamás játssza a pszichológust, partnere pedig Alföldi Róbert. Az ismeretlen című produkcióban Fodor Tamás partnerei Sütő András, Sztarenki Dóra és Varga Ádám lesznek.

Ismét Köztársaság

2016 nyarán mutatta be a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis különleges atmoszférájú közegében Horváth Illés és csapata Szálinger Balázs színdarabját, a 2012-ben az évad legjobb magyar drámájának választott Köztársaságot. A mű most visszatér a tavalyi siker helyszínére, augusztus 18-án és 19-én ismét megelevenedik az ifjú Julius Caesar elrablásának valós tényeken alapuló története.