Luxusvillából jár a rászorulókhoz a zánkai gyerektábor főnöke

Publikálás dátuma
2017.08.09 14:55
Forrás: Facebook/Hornyák Tibor
A rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány főtitkára a Balaton-part egyik legdrágább szállásáról jár be nap mint nap a zánkai gyerektábor irodájába. A 24.hu kiderítette, hogy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak Hornyák Tibornak megfelelő szállást Monoszlón.

A kormány azzal a fő üzenettel reklámozza az Erzsébet-táborokat, hogy az idén 26 ezer gyerek nyaralhat a Balatonnál, olyanok is, akik ezt amúgy nem engedhetnék meg maguknak. Ehhez képest Hornyák Tibor, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója nem Zánkán lakik, hanem a Balaton-part egyik legdrágább, Monoszlón található szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A 24.hu információja szerint egy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak neki megfelelő szállást.

Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Az akár kilenc ember számára elegendő férőhellyel rendelkező Villa Art nevű nyaralót egy luxus szálláshelyeket kínáló internetes oldal  hirdeti külföldi turisták és üzletemberek számára. Az oldal szerint a négyhálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá. A falakat kortárs festmények borítják. Az oldal foglalási naptára szerint viszont a házat egész nyárra lekötötték.

Monoszlón a helyiek is megerősítették, hogy a villában nyár eleje óta a zánkai tábor főnöke lakik, szolgálati Skodája rendszeresen ott parkol a ház előtt a falu főutcáján.

Márciusban lapunk is beszámolt arról, hogy a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. egy olyan pályázaton nyert tizenöt milliárd forintot, amit a saját tulajdonosa írt ki. Az alapítvány főtitkára és a cég ügyvezetője is Hornyák Tibor, L. Simon László volt kabinetfőnöke. A nyertes cég egyedüli ajánlattevő volt. Feladatai közé a rászoruló gyerekek táboroztatása kapcsán a tábori szálláshelyek üzemeltetése, az étkeztetés megszervezése, az őrzés-védés és a kertészeti feladatok ellátása is tartozik 2017 és 2020 között. Több mint 38 ezer gyereket és az őket kísérő felnőtteket kell ellátniuk.

Erzsébet-alapítvány: a főtitkár saját költségén bérli a monoszlói ingatlant

Visszautasítja az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, hogy főtitkára, Hornyák Tibor a szervezet költségén bérelne egy monoszlói ingatlant.

A rászoruló gyerekek üdültetését szervező alapítvány közleményében kiemelte: a szervezet sem a főtitkár, sem más munkavállalója részére nem bérelt vagy bérel ingatlant sem a Balaton közelében, sem máshol, az ezzel ellentétes híreknek semmiféle valóságalapjuk nincs. Az alapítvány továbbá "semmiféle bérleti díjat nem finanszíroz monoszlói ingatlannal kapcsolatban" - írták.

A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábort tulajdonló, budapesti székhelyű alapítvány közölte: valamennyi munkatársa részt vesz a zánkai és a fonyódligeti helyszínekhez köthető feladatok ellátásában, és az alapítvány főtitkárának munkája is megköveteli a táborokban a személyes jelenlétet, a budapesti munkája mellett.

A közlemény szerint nem igaz, hogy az érintett monoszlói nyaralóban nyár eleje óta a főtitkár lakik. Idézték Hornyák Tibort, aki azt közölte: az ingatlant 35 napra, saját költségén, kedvezményes áron bérelte ki a családja számára. "Így az idő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat" - tette hozzá.
A főtitkár azt írta: személyiségi jogai megsértése miatt pedig pert fog indítani.

Szerző
Frissítve: 2017.08.09 18:52

Felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét Moszkvában

Publikálás dátuma
2019.04.19 21:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Tórát Hájím jesivában mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég volt a támadás idején.
Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát - közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy
az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt.
A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek. Lebegy elmondta, hogy a kóser hús kamrája égett le.
Olga Jeszaulova, a moszkvai főrabbi sajtótitkára az Interfaxnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a rendvédelmi szervek hamar megtalálják az elkövetőket. Személyi sérülésről az esettel kapcsolatban hírügynökségi jelentések nem számoltak be.
Idén a pészahot, amikor a zsidók egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról emlékeznek, április 19-én estétől 27-ig tartják.

Három hegymászót sodort el a lavina Kanadában, csak a ruháik maradtak utánuk

Publikálás dátuma
2019.04.19 20:16
Illusztráció
Fotó: Mint Images/ Michael Hanson
A mentőalakulatoknak csak néhány mászóeszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
Három hegymászóval végzett egy lavina az észak-amerikai Sziklás-hegység kanadai oldalán, írja az Euronews. Az alpinisták éppen a 3300 méter magas Howse-csúcsról tartottak vissza, amikor elsodorta őket a hó. A mentőalakulatoknak ekkor csak néhány mászáshoz szükséges eszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később pedig a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
A két osztrák és egy amerikai áldozatot az őket szponzoráló sportszergyártó azonosította ruhadarabok alapján. A cég megígérte, hogy a jövőben támogatni fogja a szerencsétlenül járt mászók családjait.
Az egyik alpinista Jess Roskelley volt, aki 20 éves korában lett a legfiatalabb amerikai, aki megmászta a Mount Everestet. A kutatást várhatóan csak jövő héten folytatják.