Belefulladt egy idős férfi a verpeléti horgásztóba

Autójával egy átadás előtt álló horgásztóba került és megfulladt szerda reggel egy 85 éves verpeléti férfi. 

Egy mezőőr azt mondta: szolgálatban volt, és telefonon értesítették arról, hogy egy autó van a tóban. Amikor odaért, azonnal kihúzta a járműben lévő férfit és megkezdte az újjáélesztését, de nem járt sikerrel. Csak a későbbi adatok birtokában dől majd el, hogy közigazgatási eljárásban vizsgálják-e tovább az ügyet - tudta meg az MTI a helyszínen, ahol az egri és a Heves megyei kapitányság rendőrei igyekeznek kideríteni, hogyan került az autó a tóba.

Szerző

Megölt egy kisfiút, majd a gyerek apjára kente az egészet

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a korábbi tárgyalásán hamisan vádolta meg az általa megölt kisfiú édesapját - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A főügyészség felidézte, a több mint húsz évvel ezelőtti emberöléssel vádolt libanoni férfi a bíróságon nemcsak azt állította hamisan, hogy nem ő ölt meg egy hétéves kisfiút, hanem a gyerek édesapja a gyilkos. Az alapügyben a libanoni állampolgár ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt 2016 februárjában emeltek vádat. A férfi húsz évvel korábban Újpesten különös kegyetlenséggel megölte a neki korábban szállást adó családfő feleségét és kisfiát. A Fővárosi Törvényszék a férfit emiatt idén májusban jogerősen életfogytiglanra ítélte.

A főügyészség közölte: a vádlott a tavaly július 8-án tartott tárgyaláson szándékosan, valótlanul azt állította, hogy miután ő betört a házba és megölte a családanyát, valamint megütötte a kisfiút, a családapa volt az, aki késsel bántalmazta a gyereket, aki ebbe a bántalmazásba halt bele. A főügyészség azt írta, a jogerős ítélet rögzíti, hogy a családanyát és kisfiát a libaboni férfi támadta meg, és a gyerek is a vádlott kitartó, brutális bántalmazásába halt bele.

A vádlott ezzel különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg hamisan a családapát, ezért a Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményre elkövetett hamis vád bűntettével vádolja.

Szerző

Összeütközött két villamos a Szent Gellért téren (fotó)

Publikálás dátuma
2017.08.09. 15:32
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Eddig még ismeretlen körülmények között két villamos összeütközött szerdán 12 óra 50 perc körül Budapesten a XI., Szent Gellért téren. Az elsődleges adatok szerint a balesetben egy ember megsérült. A rendőrség a helyszíni szemlét megkezdte - számolt be a police.hu. UPDATE - BKK: Befejezték a helyszínelést a Szent Gellért téren. 

A BKK közösségi oldalán tájékoztat a forgalmi változásokról. 

UPDATE: 

Szerző
Frissítve: 2017.08.09. 17:53