Előfizetés

Változás a népszerűségi listán - De ki szorította le Áder Jánost?

Publikálás dátuma
2017.08.14. 10:53
FOTÓ: PROFIMEDIA
Elveszítette legnépszerűbb politikusi pozícióját Áder János, legalábbis a Magyar Nemzet által publikált, Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint. De vajon ki taszította le az élről a rendszeresen erre a pozícióra bebetonozott államfőt? Meglepetés! 

És akkor töprengjünk el ismét a magyar népléleken: 

Népszava fotó

Népszava fotó

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedveltsége emelkedett az elmúlt időszakban, így jelenleg ő a legnépszerűbb politikus.

Egy 100-as skálán 60-as a szimpátiaindexe, míg a második helyre csúszott Áder Jánosnál ez az érték már csak 58. A köztársasági elnököt viszont jóval többen ismerik: az emberek 90 százaléka van tisztában vele, hogy ki ő, míg Varga Mihály esetében csak 66 százalék tudta beazonosítani.

De akkor is népszerű. Mert csak. 

Az Iránytű Intézet kiemeli, hogy azért csökkenhetett Áder kedveltsége, mert az elmúlt hónapokban több, a társadalmat megosztó törvényt is átengedett. Ilyen volt például az itthon és nemzetközi színtéren is nagy vihart kavart úgynevezett lex CEU, illetve a civil szervezeteket megbélyegző civiltörvény. 

Népszava fotó

Népszava fotó

Tarlóst is kedvelik. (néplélek?) 

A népszerűségi lista harmadik helyén az eddig is az élbolyba tartózó főpolgármester áll. Tarlós Istvánt a kormánypárti szimpatizánsok 60 százaléka rokonszenvesnek tartja, és az ellenzéki választók között is találni szép számmal olyanokat, akik kedvelik Budapest első emberét. Egyedül a kisebb baloldali és liberális pártok elutasítók vele szemben.

FAKOCKA! - MTI fotó

FAKOCKA! - MTI fotó

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal – Navracsics Tibor uniós biztos után (?)  – az ötödik a listán, a szimpátiaindexe most már több hónapja 50 felett áll.

AFP fotó

AFP fotó

Júniushoz képest némileg emelkedett is a népszerűsége, a legfrissebb felmérés szerint a 100-as skálán 52 a kedveltségének aránya. A kormányfő májusban került be az öt legnépszerűbb politikus közé az Iránytű Intézet felmérése szerint.

Népszava fotó

Népszava fotó

Az ellenzéki politikusok közül a legnépszerűbb – közvetlenül Orbán Viktor után – Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, illetve Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A jó eredményükhöz azonban hozzátartozik, hogy mindkét politikus ismertsége lényegesen alacsonyabb a listán előttük állókénál, az emberek 53, illetve 52 százaléka ismeri őket.

A részleteket, ahogy a táblázatot is itt találja. 

Halott utas a fedélzeten - Kényszerleszállás Ferihegyen

Publikálás dátuma
2017.08.14. 10:38
Illusztráció/Budapest Airport/Facebook
Az esti órákban megszakította útját Ferihegyen egy török repülőgép, mert a fedélzeten meghalt egy utas. 

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója hétfőn reggel a távirati irodának elmondta: az idős asszony orvosi kísérettel szállt fel a Turkish Airlines Isztambulból Frankfurtba tartó járatára, a Ferihegyen a géphez érkező orvosok pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála.

Így raboltak ki egy alvó embert a Nyugatinál - Videó

Publikálás dátuma
2017.08.14. 09:53
Forrás: police.hu
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két budapesti férfi ellen- informál a police.hu. 

A térfigyelő központ munkatársai mára virradó hajnalban 4 óra 44 perckor észlelték a kamerákon keresztül, hogy a Budapest VI. kerületi Nyugati téren egy alvó férfi mellé leült az egyik férfi, majd társa az alvó ember nadrágzsebéből kivette a telefonját. A bűncselekményről értesült járőrök egy percen belül a helyszínre érkeztek és igazoltatták a két gyanúsítottat. A rendőrök felébresztették a sértettet, aki észlelte, hogy eltűnt a mobiltelefonja. A készüléket a rendőrök megtalálták az igazoltatott férfiaknál, akiket előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a párost és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.