Előfizetés

DK: A Fidesz beismerte, hogy magának építi a szuperkórházat

A Demokratikus Koalíció hónapok óta mondja, hogy tömegközlekedéssel megközelíthetetlen lesz a dél-budai szuperkórház, a kormány mégis megkezdte a területek felvásárlását. Ez nyílt beismerése annak, hogy a kormány nem a magyaroknak, hanem a saját milliárdos elitjének szánja a kórházat - írja közleményében László Imre, a párt szakpolitikusa.

 Miért is kellene tudni eljutni oda busszal vagy villamossal, ha úgyis csak kormányzati autók és helikopterek hordják majd oda a fideszes kiváltságosokat? A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz beismerte, hogy a milliárdos fideszes elitnek építi a szuperkórházat. A DK felháborítónak tartja, hogy a magyar egészségügy összeomlása közben a kormány a fideszes pártelitnek épít elitkórházat a magyarok pénzén. A DK 2018 után a Sokak Magyarországa programja szerint fogja megkezdeni a magyar egészségügy rendbetételét. Akkor a fideszes kevesek is megtapasztalhatják majd, hogy milyen kórházakat hagytak a sokakra, és milyen az, ha egy kormány az ország valódi problémáinak megoldásán dolgozik.

László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Reszkess Brüsszel! - Az Orbán-kormány megküldte válaszlevelét

Publikálás dátuma
2017.08.14. 14:06
Völner Pál/ Népszava fotó
Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban - újságolta el az MTI az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatója alapján. 

Völner Pál tájékoztatása szerint a kormány a levélben szépen elmagyarázta a brüsszeli értetlenkedőknek, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak. 

A sajtótájékoztatón megjelentek tudhatták, hogy jó helyen járnak, mert fülüket már az elején megütötte az ismerősen és már-már otthonosan csengő sorosozás:

Arról nem tehetünk, hogy a korlátozások Soros György érdekeit sértik, de Soros György sem állhat a törvények felett Magyarországon, és remélik, hogy az EB is visszaáll a jogi talajra, amin ezek a szabályozások születtek - oktatott ki mindenkit, Sorost, Soros-bérencet, brüsszeli bürokratát egy svunggal - ahogy azt coacholják arrafelé - Völner Pál, aki végül megállapította: elsősorban politikai jellegű ügyekről van szó és nem jogvita folyik az EB és Magyarország között.

Ja, hogy semmi újdonság? 

Obama ütősebben reagált a neonáci fellángolásra

Publikálás dátuma
2017.08.14. 13:39

Szombaton egy autó Charlottesville-ben a szélsőjobboldali megmozdulás ellen tüntetők közé hajtott, egy 32 éves nő életét vesztette, legalább 19-en megsebesültek, közülük öt állapota válságos, négy másiké súlyos - írtuk meg Neonáci terror Charlottesville-ben c. cikkünkben.

Ahogy azt is, hogy míg Donald Trump 2015-ben a párizsi terrortámadások után, és 2016-ban, az orlandói éjszakai klubban történt mészárlást követően azonnal (a Twitteren)  elítélte a „radikális iszlamista terrort”, most késve és ellentmondásosan reagált a történtekre. Trump szombaton egy veterántalálkozón közleményt olvasott fel, amelyben egyetlen szóval sem említette a fehér felsőbbrendűség híveit, csak általában ítélte el a gyűlöletet, a bigottságot, az erőszakot, „bármelyik oldalról” jöjjön is.

Pedig ami a virginiai államban történik, nem tréfadolog: Charlottesville-ben májusban egy éjszaka fáklyás felvonulást rendeztek szélsőjobboldali tüntetők, megfélemlítve a helybelieket. Júliusban a Ku Klux Klan tartott demonstrációt a városban, akkor is ellentüntetők ezrei vonultak fel, akárcsak ezen a hétvégén, amikor „Egyesítsük a jobboldalt” felhívással gyűltek össze a neonáci csoportok. Ez volt az elmúlt idők legnagyobb szélsőjobboldali megmozdulása.

"...For love comes more naturally to the human heart than its opposite."  Nelson Mandela - Az idézet a Nobel-békedíjas, életét a faji megkülönböztetés elleni küzdelemnek szentelő néhai dél-afrikai elnöktől származik, és azt jelenti: a szeretet természetesebb módon születik meg az ember szívében, mint az ellenkezője. És: "No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion... vagyis: Senki sem születik úgy, hogy gyűlöl más embert bőrszíne, származása vagy vallása miatt. Mindezt pedig Barack Obama volt elnök idézte fel a Charlottesville-ben történtek kapcsán szintén a Twitteren.