Augusztus 20-án tüntet az ellenzék a szabad sajtóért

Publikálás dátuma
2017.08.16. 22:28

Látványos molinókkal ismertette Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke az augusztus 20-i Függetlenség napja nevű ellenzéki tüntetés részleteit.

Felszólal Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Lukácsi Katalin, volt KDNP-tag, Vágó Gábor, aktivista és Porcsin Zsolt, a Hajdú-bihari Napló és a Heves Megyei Hírlap egykori főszerkesztője is. Keddig még úgy volt, hogy a tüntetést élő Facebook-videóban meghirdető Juhász Péter Együtt-elnök is felszólal, de úgy tudjuk, családi okok miatt ezt lemondta. Az eseményre eddig 452-en jelezték a részvételüket.

Szerző

Tízmilllókért biztosítja a bulinegyedet a Fidesz kedvence

Publikálás dátuma
2017.08.16. 22:07
Illusztráció: Shutterstock
Bruttó 21 millió 945 ezer forintért a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton-Sec Kft. látja el szeptember 17-ig Belső-Erzsébetvárosban (Király utca, Akácfa utca és Rumbach Sebestyén utca által határolt területen) a civil járőrszolgálat feladatait minden hétvégén, csütörtöktől szombatig – közölte a VII. kerületi önkormányzat a 24.hu megkeresésére. 

A biztonsági cég legutóbb a vizes vb helyszíneit biztosította egymilliárd forintért, de nemrég nyerte el a Target Grouppal közösen a Nemzeti Sportközpontok őrzését is.

A tervezett egri Távíjász bemutatót szintén a Fidesz házi biztonsági cége biztosítja, ám azt, hogy mennyiért, nem közölték az illetékesek.

A bulinegyeddel kapcsolatban lapunk a napokban számolt be arról, hogy Vattamány Zsolt polgármester válaszolt  a Belső-Erzsébetváros ellenzéki képviselői által jegyzett nyílt levélre, amiben az úgynevezett bulinegyedben lakók életét megkeserítő rendelet (azaz a vendéglátóipari záróra 2013-as eltörlése) megváltoztatását követelték.  

A polgármester válaszában tájékoztatta a három képviselőt, hogy a rendelet "módosításának előkészítése folyamatban van. Az előkészítés során, azaz jelenleg is a lehető legszélesebb körű egyeztetéseket folytatom az érintettekkel, szakértőkkel. (...) A széleskörű előkészítés végeredményeként szeptember hónapban, rendkívüli ülésen tervezi a városvezetés az új rendeletet előterjeszteni és elfogadtatni." A levelet Szűcs Balázs képviselő tette közzé a Facebook Élhető Erzsébetváros csoportjában. Az elmúlt hetekben számos tiltakozó akciót szervező csoport tagjait eleddig nem hívták efféle egyeztetésre.

Szerző

Megállapodott a BME és az ELTE

Mégsem lesz káosz ősszel a Budapesti Műszaki Egyetemen az intézmény gazdaságtudományi karáról távozott negyven oktató hiánya miatt: az egyetem megállapodott az oktatókat átvevő ELTE-vel, hogy kölcsön-, illetve részmunkaidőben visszaveheti őket – értesült a hvg.hu. 

A megállapodás szerint a távozó tanárok a már megkezdett projektfeladatok, szakdolgozatok és diplomamunkák konzultációival kapcsolatos teendőiket is végigviszik a következő 1-3 tanévben.

Szerző
Témák
ELTE BME