Hadházy: tudok "ingatlanseftelő" fideszesekről

Gyanúsnak ítélt kutatások milliárdos támogatásáról számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos, az LMP társelnöke - derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

Ugyanakkora költségvetéssel két pályázó is mintegy 1-1 milliárd forintos uniós támogatásban részesült beton úszómű fejlesztésére, annak ellenére, hogy ilyen úszóművek már léteznek. A két társaság ráadásul olyan telephelyeket jelölt meg az úszóbeton tesztelésére, ahol nyilvánvalóan semmit sem végeznek - közölte a politikus.. 

Hadházy Ákos kiemelte: a kutatásra, innovációra adott források "elkutatásat" bűn, mert ezzel az ország a jövőjét játsszák el. Kijelentette azt is: a "politikai hátszéllel" bírók pályázati költéseit nem ellenőrzik, míg azokét, akik nem rendelkeznek kapcsolatokkal, szigorú ellenőrzésnek vetik alá. A devizahitelesek problémái miatt is összehívott hétfői rendkívüli parlamenti ülésről szólva - amelyről a kormánypártok már jelezték távolmaradásukat - azt mondta: tud olyan fideszes politikusról, aki "ingatlanseftelésben érdekelt", megszerezte devizahitelesek ingatlanjait. Felvetette: lehetséges, hogy a Fidesz érdekében áll, hogy a bajba jutott embereket minél hamarabb kirakják az ingatlanjaikból, ezért nem akarnak segíteni rajtuk.

Szerző

"El fogjuk törölni Schmidt Mária és Mészáros Lőrinc adómentességét!"

Sajtóhírek szerint Schmidt Mária tőzsdei cége a jövőben mentesül az adófizetés alól egy 2011-ben hozott és idén júniusban módosított törvény miatt - kezdi közleményét Varjú László, a demokratikus Koalíció alelnöke.

 A hírek szerint az adómentességgel a Mészáros-birodalom is ugyanúgy élhet; a fideszes tőzsdei cégeknek sem társasági, sem helyi adót nem kell majd fizetniük. Eközben a magyarok fizetik a legtöbb féle és legmagasabb adót Európában, a világrekorder ÁFA és a rendkívül magas munkát terhelő adók mellett. A Demokratikus Koalíció szerint minden elmond az Orbán-kormányról, hogy Mészáros Lőrincnek, az ország 5. leggazdagabb emberének nem kell adót fizetnie. A Fidesz 7 éve azzal indokolja az ország kifosztását, hogy legyen minden magyar kézben, ezek a fideszes kezek pedig most egyetlen forintot sem fognak a közösbe tenni. A DK 2018 után az összes fideszes oligarchákat szolgáló törvényt el fogja törölni, hogy a hazánk ne a kiváltságos kevesek játszótere, hanem a Sokak Magyarországa legyen.

Szerző

Roma fiatalok a gyűlölet ellen

Publikálás dátuma
2017.08.17. 14:17
Forrás: Phiren Amenca/Facebook
A Phiren Amenca és partnerszervezetei, illetve az Európa Ifjúsági Fővárosa szervezésében augusztus 24. és 30. között 15 különböző európai országból 350 roma és nem roma fiatal találkozik a bulgáriai Várnán, hogy mozgalmat teremtsenek és felemeljék a hangjukat az Európában szélsőségesen terjedő cigányellenesség ellen. Magyarországot az egyhetes rendezvénysorozaton 25 fiatal képviseli - közölték a szervezők.

A Phiren Amenca közleménye szerint a "Változtasd meg a világot!" szlogen alatt rendezett eseménysorozatunk egyik fő célja, hogy egy nyári fesztivál keretében a kritikus gondolkodásra motiválják a fiatalokat, illetve, megteremtsék a roma és nem roma fiatalok együttműködésének alapjait. 

A nemzetközi roma ifjúsági találkozón résztvevők európai társaikkal, fiatal aktivistákkal, ifjúsági vezetőkkel találkozhatnak, és sokoldalú programokon, műhelymunkákon, 48 órán át tartó folyamatos helyi akciókon és különböző közösségi eseményeken vehetnek részt.  A 48 órás akciók a negyedik napon kezdődnek, és a kényszerkilakoltatások, az ellenállás története (napjainkban és a holokauszt ideje alatt), a pop kultúra, a politikai reprezentáció és fotográfia, illetve a különböző művészeti tevékenységek köré épülnek.

A Phiren Amenca 2015-ben szervezte meg első alkalommal "So, keres, Europa?!" (Mit csinálsz, mit teszel, Európa) elnevezésű eseményét, több mint 500 fiatal részvételével Kolozsváron, az akkori európai ifjúsági fővárosban. A budapesti székhelyű Phiren Amenca roma és nem roma önkéntesek és önkéntes szervezetek hálózata, akik elkötelezettek a rasszizmus és az előítéletek leküzdése mellett - írták.

Szerző