Slaggal támadt Trócsányi felesége a tüntetőkre (videó)

Publikálás dátuma
2017.08.18. 12:48
Tényleg vízágyúzott az asszony? Ügyes... - Trócsányi László/Népszava fotó, Tóth Gergő
A napokban ismét tüntettek a "Nem adom a házamat" mozgalom aktivistái, a "sárgapólósok", a Mártonhegyi úton,Trócsányi László igazságügy-miniszter házánál. Az egyik szóvivő Trócsányit megalkuvó, népét eláruló értelmiséginek, illetve bankárminiszternek nevezte - számol be a történtekről a 12.kerulet.ittlakunk.hu.

Tórcsányi felesége, aki a kertben öntözött, a slagot többször az utca felé irányította, és lefröcskölt néhány tüntetőt. Ebből aztán heves szóváltás alakult ki, amit a tüntetők meg is örökítettek. Feljelentéssel is fenyegették a miniszternét, aki némi bujtatott sorosozással reagált:  aki magukat fizeti, annak mondják meg, hogy térítse vissza...

Szerző

Uram-bátyám politika, tobzódó luxus - Összefonódások Balog tárcájánál?

Publikálás dátuma
2017.08.18. 12:00

Lengyel Györgyi fiának fontos pozícióba kerülése ismét jó példája a fideszes maffia-kormány működésének - írja közleményében az Együtt.

Az Orbán-rezsim kiszolgálóinál nem a szaktudás számít, hanem az uram-bátyám viszonyoknak megfelelően a családi kapcsolatok. Vérlázító, hogy Hornyák Tibornak csak foglalkoztatnia kellett az EMMI államtitkárának fiát pofátlan urizálásáért, fényűző életmódjáért cserébe. Az Együtt felszólítja Balog Zoltánt, hogy lépjen fel a személyi összefonódások ellen. Menessze a családját előtérbe helyező közigazgatási államtitkárát és tartson belső vizsgálatot a gyanúsan egy beszállítóra kiírt közbeszerzések miatt.

Elég volt a korrupt személyzeti politikából!

(...) az EMMi államtitkára is követte Orbán Viktor példáját, és gyermeke saját lábon állását támogatja állami forrásokkal a háttérben- írják a közleményben. 

Államtitkár fia intézi a napi 110 ezerért nyaraló táborfőnök bizniszeit - tárta föl az újabb uram-bátyám esetet a 24.hu. Nem csoda, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem talált kivetnivalót abban, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését végző Erzsébet-táborok vezetője 110 ezer forintot költött naponta saját szállására a zánkai tábor közvetlen közelében. Hornyák Tibor főtitkár mellett ugyanis a minisztérium államtitkárának fia is fontos pozícióban van az Erzsébet-táborok pénzügyi irányításában. Kuczora Gergely ügyvédi irodájának jutott a bizalmi feladat, hogy költségvetésből származó több mint 40 milliárd forintos működési és ingatlanfelújítási keret közbeszerzéseit lebonyolítsa.

 

Lengyel fia nem először jutott anyja révén jól jövedelmező megbízáshoz: 

Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár fia lett az Emmi alá tartozó Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jogi képviselője. Az államtitkár szobrász élettársa korábban úgy kapott jelentős állami megbízásokat az NKA-keret terhére, hogy közben az NKA vezetésében ül.  Lengyelt  2012. júliusban nevezte ki a köztársasági elnök az Emmi államtitkárává, korábban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt vezette kormánymegbízottként. Az asszony a Fidesz Polgári Magyarországért Alapítvány igazgatója is volt - írta az Index még 2014-ben.

Szerző

Orbán Viktor távirata Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek

Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

A kormányfő azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a csütörtökön, Barcelonában elkövetett terrortámadásról. A magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

Ez a szörnyű támadás megerősíti azon meggyőződésünket, hogy az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása. Biztosíthatom, hogy kormányom továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket az Európát sújtó terrorista támadásokkal szemben - írta spanyol kollégájához intézett táviratában a magyar miniszterelnök.

Szerző