Lövöldözés Ózdon - Rendőrautónak hajtott a BMW-s ámokfutó

Publikálás dátuma
2017.08.19. 18:10
Illusztráció: Shutterstock
Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei szerdán este háromnegyed kilenckor akarták igazoltatni az arlói tónál egy terepjáró sofőrjét. A férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta és gépjárművével Ózd irányába nagy sebességgel elhajtott. Amikor egy keresztbe állított rendőrautóval megállították volna a száguldozót Ózd belvárosában, az ámokfutó nekihajtott a kocsinak. Az üldözéses jelenetnek célzott lövés vetett véget.

dr. Barkó Tamás, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a boon.hu-nak elmondta: a Vasvári úton keresztbe állított járőrautóhoz érve a BMW sofőrje csak lassított, majd a kocsinak ment. Ezután tolatva nekiütközött az időközben odaérő másik rendőrautónak. Nemsokára el is menekült a helyszínről, s majdnem elütötte az egyik járőrt. Az élet és testi épség megóvása érdekében a rendőr a gépjármű kerekére célzott lövést adott le. Mint azt dr. Barkó Tamás elmondta, vizsgálják, hogy a fegyverhasználat jogszerű és szabályszerű volt-e.

A terepjárósnak sikerült elmenekülnie, a közeli LIDL parkolójába hajtott, majd a sofőr és utasa gyalog menekült, de nem sokkal később elfogták őket. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett 22 éves vezető ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást, s indítványozzák előzetes letartóztatását. A fiatal azért menekült el, mert nem rendelkezett vezetői engedéllyel, de nem volt ittas.

Szerző

Tragédia Józsefvárosban - Nyomoz a rendőrség

Gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást egy ember ellen a VIII. kerületi társasházból szombaton reggel kizuhant gyermek esetével kapcsolatban - közölte a rendőrség kora délután a honlapján. 

Korábban a rendőrség azt közölte: szombat reggel 8 óra után érkezett a bejelentés a BRFK-hoz, hogy Budapesten, a VIII. kerület Szigony utca egyik társasházának hatodik emeletéről kiesett egy négy év körüli gyermek. A kislány a helyszínen életét vesztette.

Lásd még: Tragédia! Kizuhant egy kislány a hatodikról Budapesten

Szerző

Ittasan bicikliző anyuka és két kisgyereke sérült meg Zalában

Könnyebb sérüléseket szenvedett egy közel egyéves és egy kétéves kisgyerek, valamint édesanyjuk, aki ittasan kerékpározva elesett a gyerekeivel - közölte a rendőrség honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 30 éves csömödéri nő péntek este Iklódbördöcén kerékpározott, a biciklire szerelt gyermekülésben pedig szabálytalanul szállította kétéves és 11 hónapos gyermekét. A nő egyelőre ismeretlen okból elesett, aminek következtében mindhárman nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek. A nőnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott - áll a rendőrség tájékoztatásában.

Szerző