Előfizetés

Megtiltották a gyászszünetet - Így vágott vissza a Masters vb úszója (Videó)

Publikálás dátuma
2017.08.20. 20:43
FOTÓ: Molnár Ádám
A spanyol Fernando Álvarez hiába kérte a Nemzetközi Úszó Szövetségtől, hogy a budapesti Masters Világbajnokságon legalább egyperces néma csenddel emlékezzenek meg a barcelonai terrortámadás áldozatairól, a szervezők visszautasították.

 Az El Espanol portál szerint arra hivatkoztak, hogy egy percet sem veszíthetnek a szoros menetrend miatt.

A versenyző végül a 200 méteres mellúszásnál állva maradt a rajtkockán, amikor elindult a verseny, és egyedül kivárta az egy percet, mielőtt vízbe ugrott. 

A vb egészségügyi stábja viszont jelesre vizsgázott, ugyanis a személyzet kimentett a vízből egy 65 év körüli férfit, akit újraélesztettek, majd a beteget rohammentő szállította a Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinikájára.

A magyar válogatott legyőzte Izlandot

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott visszafogott első félidőt követően tizenöt ponttal, 82-67-re legyőzte Izlandot vasárnap Székesfehérváron. A válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

Szatmári András aranyérmes az Universiadén

Publikálás dátuma
2017.08.20. 20:29
Fotó: AFP/Robert Michael

Világbajnoki aranyérme után az Universiadén sem talált legyőzőre a kardvívó Szatmári András: a Vasas versenyzője magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a magyar küldöttség első aranyérmét vasárnap.

A 24 éves Szatmári a csoportkörből 5 győzelemmel és 1 vereséggel lépett tovább. Ezt követően az egyenes kieséses szakaszban a legjobb 32 között a román George Iancut (15-9), majd a 16 között az olasz Riccardo Nucciót (15-11) verte. A negyeddöntőben azzal a koreai Gu Bon Gillel vívott, akit a júliusi lipcsei világbajnokság döntőjében 15-11-re győzött le. Ezúttal kicsit szorosabb volt az összecsapás, de a végén most is a magyar kardozó örülhetett (15-12).

Szatmári számára ezt követően már két könnyebb mérkőzés következett: az elődöntőben az iráni Mohammad Rahbari (15-8), a fináléban a török Enver Yildirim (15-6) ellen győzött, s ezzel aranyérmet nyert.

A versenyszám többi magyar indulója közül Péch Miklós és Puy Sebestyén a legjobb 32 között, Iliász Nikolász pedig már a legjobb 64 között kiesett.

A női párbajtőrözők versenye lengyel házi döntőt hozott, a magyarok közül egyedül Mihály Kata jutott el a 32-ig, ő ott búcsúzott, Budai Dorina, Siklósi Enikő és Szabó Laura pedig már egy körrel korábban kiesett.