Lőrincz Tamásé a harmadik magyar bronzérem

Publikálás dátuma
2017.08.22. 01:00
Lőrincz Tamás (zöldben) és a török Faith Cengiz MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Lőrincz Tamás is megnyerte helyosztóját, így három bronzéremmel zárta a magyar kötöttfogású válogatott a párizsi birkózó-világbajnokág hétfői nyitónapját.

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes ceglédi klasszis lépett utolsóként szőnyegre a magyarok közül az esti programban, s a magyar tábor bízott benne, hogy legyőzi a török Fatih Cengizt és csatlakozik a már bronzérmes Kiss Balázshoz és Korpási Bálinthoz. A friss apuka meccse előtt nagy kérdés volt, mennyire tudott túllépni a vesztes elődöntőjén, melyen saját magát elgáncsolva bukott el az orosz Alekszandr Csekirkinnel szemben.

A meccs képét látva úgy tűnt, a botlás nincs hatással a török elleni küzdelmére, ugyanis a találkozót határozottan kezdte a ceglédiek kiválósága, a török pedig egyértelműen passzívan birkózott, aminek kevesebb mint másfél perc után egy intés lett a következménye. A szerzett pontot követően is a magyar pörgött nagyobb fordulatszámon, s még a pihenő előtt kitolta riválisát, így 2-0 volt az állás a szünetben.

A második három percben Cengiz is felélénkült, de egészen a hajráig nem tudta átvenni az irányítást, a végén pedig már hiába kapott egy intéspontot, a mérkőzést és ezzel a bronzérmet is Lőrincz Tamás nyerte meg. "Talán még sosem fáradtam el így, mint most" - mondta levegő után kapkodva Lőrincz Tamás. "A török nagyon tudta, hogy kell kivenni belőlem az erőt, de szerencsére csak a végére sikerült neki."

A magyar birkózó elmondta, továbbra is úgy érzi, van még hova erősödni új súlycsoportjában, ugyanakkor nagyon közel volt a finálé, ami bosszantja. "Nehezebben bírom a meccsek sorozatát, mint korábban a 66 kilóban, igaz, most is úgy éreztem, hogy jól vagyok, aztán az elődöntőben összeakadtak a lábaim" - jegyezte meg hozzátéve, sajnálja, hogy öccsének ezúttal nem sikerült jól a vb. Egyúttal azt is elárulta, hogy nehéz volt számára az elmúlt egy hónap, mert nagyon keveset láthatta újszülött kislányát, viszont a nap során sok fotót kapott róla, melyek erőt adtak neki.

A 30 éves versenyző, aki a riói olimpia után lépett fel a 75 kilósok közé, karrierje során másodszor szerzett világbajnoki érmet: a 2014-es vb-n 66 kilogrammban végzett harmadik helyen. A magyar csapat így három bronzéremmel zárta az első napot, a helyosztókon ugyanis Kiss Balázs az ukrán Dimitri Timcsenkót 3-1-re, míg Korpási Bálint az orosz Kurakot 2-1-re verte. Kedden a kötöttfogásúak 59, 66, 80 és 130 kilogrammos kategóriájának küzdelmeit rendezik meg Párizsban, ahol Torba Erik, Krasznai Máté, Szabó László és Lám Bálint képviseli majd a magyar színeket.

Szerző

Kiss Balázs és Korpási Bálint bronzérmes

Publikálás dátuma
2017.08.21. 22:10
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiss Balázs a 98, Korpási Bálint a 71 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes a Párizsban zajló birkózó-világbajnokság nyitónapján. A 34 éves Kiss az első fordulóban, a legjobb 16 közé kerülésért vívott mérkőzésén vereséget szenvedett Musza Jevlojevtől, de mivel az orosz a fináléig menetelt, így a magyar a vigaszágra került, ahol három mérkőzést megnyerve harcolta ki a bronzmérkőzés lehetőségét, amit meg is nyert ukrán az ukrán Dmitrij Timcsenko ellen. Korpási az elődöntőig menetelve, a négy közötti meccsét elvesztve jutott a bronzmeccsig, amelyen orosz riválisát múlta felül.

Szerző

Universiade - Magyar arany és ezüst vívásban

Kreiss Fanni arany-, Bányai Zsombor ezüstérmet szerzett a vívók versenyében az Universiadén, Tajvanon. Kreiss a tőrözőknél a legnehezebb mérkőzését a negyeddöntőben vívta, ahol hátrányból fordítva tudott 15-14-re nyerni francia riválisa ellen. Előtte és később az elődöntőben (15-10), illetve a fináléban (15-7) is magabiztos győzelmeket aratott.

Bányainak is volt egy nagyon szoros asszója, neki a nyolc közé jutásért sikerült 15-14-gyel továbblépni izraeli ellenfelén. A döntőben az orosz Szergej Brida ellen szinte végig az ellenfél vezetett, a magyar vívó 11-10-re még fel tudott zárkózni, ám végül 15-11-re kikapott.

Szerző