Előfizetés

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's

Publikálás dátuma
2017.08.26. 00:46
Forrás: Google Street View
Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a magyar államadósság osztályzatának kilátását pénteken a Standard & Poor's. A nemzetközi hitelminősítő indoklása szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a magyar bankszektor nem teljesítő kinnlevőségeinek csökkenő rátája, valamint a banki hitelezés fenntartható élénkülése javíthatja a magyar monetáris politika transzmissziós funkcióját.

A cég péntek este Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátás javításával egyidejűleg megerősítette Magyarország befektetési ajánlású, "BBB mínusz/A-3" szintű államadós-besorolását. Magyarország tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítőnél visszanyerte a befektetésre ajánlott osztályzatot.

A Fitch Ratings tavaly májusban, a Standard & Poor's szeptemberben, a Moody's Investors Service novemberben emelte vissza a befektetési kategóriába a magyar államadós-besorolást, és azóta azonos, "BBB mínusz/Baa3" osztályzattal tartják nyilván Magyarország hosszú lejáratú államadósságát. A Fitch és Moody's a magyar adósbesorolásra stabil kilátást tart érvényben.

Eltűnt Kasler Ferenc

Kasler Ferenc augusztus 16-án 2 óra 40 perckor távozott Szekszárdról, a Mátyás király utcából, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a 7100 Szekszárd, Várköz u. 4-es szám alatt, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Bűn a lombikprogram? - Magyarázkodik az Emmi államtitkára

Publikálás dátuma
2017.08.25. 22:27
Novák Katalin, az Emmi államtitkára FOTÓ: Vajda József/Népszava
A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépés, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek - mondta Novák Katalin. 

Az Emmi államtitkára Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia vezetőjének álláspontjára reagált, miszerint a mesterséges megtermékenyítés bűn lenne.