Jelentős hálózati veszteség a vízműveknél

Publikálás dátuma
2017.08.30. 07:27
Fotó: Szalmás Péter

A Fővárosi Vízművek összesítése szerint tavaly mintegy 24,3 millió köbméter ivóvíz, a kiadott összmennyiség 16,1 százaléka után nem tudott a szolgáltató számlát kiállítani. A hálózati veszteség csaknem 10 százalék, vagyis meghaladja 15 millió köbmétert. A cég ebből származó vesztesége – 400 forintos lakossági tarifával számolva – 9,7 milliárd forint évente.

Szerző

Kiszélesítik az M70-est

Publikálás dátuma
2017.08.30. 07:26
Fotó: Szabó Sándor

Az M3-as autópálya Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új csomópontjára további 1,6 milliárdot, míg az M70-es autóút hiányzó szakaszai négysávúsításának részbeni támogatására 3,2 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent határozatában. A mogyoródi csomópont támogatása eredetileg 5,8 milliárd forint volt, ez emelkedett meg most 7,4 milliárdra - közölte a Napi.hu.

Szerző

Egykori kancellár az orosz multi élén?

Gerhard Schröder volt német kancellárt, a Nord Stream AG részvényesi bizottságának elnökét javasolja a Rosznyefty állami többségű olajvállalat igazgatótanácsának élére egy előkészületben lévő orosz kormányrendelet, amelyet a szakminisztériumokkal már egyeztettek - közölte az Interfax hírügynökség egy olyan bennfentes informátorra hivatkozva, aki olvasta a dokumentumot.

Szerző