"Átmeneti" edzőt talált a Haladás

Átmenetileg az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint lett az OTP Bank Ligában szereplő Swietelsky-Haladás vezetőedzője.

A szombathelyiek honlapjának beszámolója szerint a 2015 óta pro licences Pacsi az elmúlt szezonban a szakmai stáb tagja volt, így a játékosállományt és az akadémiáról felhozott fiatalokat is jól ismeri. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a szakember megbízatása "jelen állás szerint ideiglenes".

Az eddigi vezetőedző, Mészöly Géza kedden közös megegyezéssel távozott a szombathelyi együttes kispadjáról, amely hét forduló után hat ponttal az NB I 10. helyén áll.

Ez volt az OTP Bank Liga szezonbeli első edzőváltása.

Szerző

Úszószövetség - Szabó Tünde is lemondott

Publikálás dátuma
2017.08.30. 18:13
Szabó Tünde FOTÓ: Molnár Ádám
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán lemondott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) általános alelnöki posztjáról.

Szabó Tünde az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy a szervezet 2015. május 22-i rendkívüli közgyűlésén választották a MÚSZ vezetőségébe, ám azt állami vezetői megbízatása óta szüneteltette.

Az államtitkár a lemondásával szeretne a rendkívüli tisztújítás előtt álló MÚSZ-nak "lehetőséget adni, hogy aktívan tudják képviselni a sportágat". "A lehetőségek szakszerű és minél hatékonyabb felhasználása céljából szükségesnek tartom, hogy a jövőben minden elnökségi tag aktívan tudjon dolgozni, és feladatát ellátni a sportág, a sportolók és szakedzők sikeréért" - írta.

Szabó Tünde kitért arra is, hogy köszönettel tartozik a MÚSZ mindenkori vezetőségének, a szakembereknek, a háttérben álló támogatóknak, és az állami sportirányítás vezetőjeként munkájával továbbra is segíti az úszósport fejlődését, sikereinek elérését.

A szervezet pénteken tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyre azért kerül sor, mert korábban a MÚSZ ellenőrző testületének vezetője, Pósa Józsefné lemondott tisztségéről, majd az elnökség működésképtelenné vált, mivel több tagja is lemondott.

Szerző

"Oroszország koncentrációs táborrá változtatta a Krímet"

Oroszország a több mint három éve megszállt Krím félszigetet mostanra olyan "koncentrációs táborrá" változtatta, amelyben "a legnagyobb értéket a fegyverzet képviseli" - jelentette ki Ivanna Klimpus-Cincadze, európai és atlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes, aki szerdán a Facebookon infografikát tett közzé az elcsatolt területen állomásozó orosz katonák létszámáról és az ott felhalmozott katonai eszközökről.

A miniszterelnök-helyettes által közzétett július 3-i adatok szerint 22 900 katona állomásozik a Krímben. Ezenfelül Oroszország az Ukrajnától önkényesen elcsatolt félszigethez 30 hadihajót és öt tengeralattjárót vezényelt. A megszállt területen felhalmozott továbbá 106 tüzérségi és 120 légvédelmi rendszert, valamint 583 páncélozott harcjárművet, 58 katonai helikoptert, 113 harci repülőgépet, 30 harckocsit, 56 rakétasorozatvető- és 16 tengerparti rakétarendszert.

Klimpus-Cincadze a grafikához mellékelt kommentárjában megjegyezte, hogy Oroszország olyan mennyiségű fegyverzetet szállított a Krímbe, amellyel "messze nem rendelkezik minden európai ország".

"Moszkva a világ számos pontján a veszély és a rettegés övezeteit hozta létre, amelyek segítségével a bolygó különböző régióit destabilizálja" - tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes szerint másfelől Oroszország távolról sem annyira erős, mint amilyennek mutatja magát, hiszen elavult, szovjet típusú haderővel rendelkezik. "Oroszország ereje arcátlanságában és a szabad világ határozatlanságában rejlik" - hangsúlyozta.

A kelet-ukrajnai konfliktusra rátérve Klimpus-Cincadze kijelentette: Moszkva képmutatásának nagyságát jelzi, ahogyan még most is tagadja csapatai jelenlétét a Donyec-medencében. "Miközben negyedik éve gyilkolja az ukránokat, saját állampolgárait is halálba küldi a térségben" - hangoztatta. Hozzátette, hogy ebben semmi új nincs, hiszen Oroszország vezetői sohasem tisztelték az emberéletet. "Leltári tárgyaknak tekintik az embereket, akik vakon végrehajtják az őrült parancsokat. A háborúban elesett oroszokat névtelen sírokba temetik, hogy még a holtak se emlékeztethessék a Kremlt saját bűntetteire" - jelentette ki a tisztségviselő. Hozzátette: meggyőződése, hogy Oroszország előbb-utóbb felelni fog az Ukrajna ellen elkövetett bűntetteiért.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a birtokában lévő júliusi adatok szerint 36 300 orosz zsoldos és 2900 hivatásos orosz katona tartózkodik Kelet-Ukrajnában.

Szerző