Rajt a kosárlabda Európa-bajnokságon

Mától szeptember 17-ig négy város, Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont a 40. férfi kosárlabda Európa-bajnokságnak. A résztvevő 24 nemzetnek – az 1999 után először kijutó Magyarország mellett – automatikusan tagja a rendező Finnország, Izrael, Románia és Törökország válogatottja, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1-9. helyezettjeként, valamint a selejtezőből továbbjutó 11 együttes. A magyarok holnap délután Horvátország ellen kezdik meg szereplésüket.

Szerző

Fürjes nem lesz úszóelnök

Publikálás dátuma
2017.08.31. 07:54
Fotó: Tóth Gergő

Bár nagyon szép és fontos feladatnak tartja, mégsem kíván a Magyar Úszószövetség elnöke lenni – ezt Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa nyilatkozta tegnap az InfóRádiónak. Fürjes neve korábban többször felvetődött a posztot januárban átvevő Bienerth Gusztáv utódjaként, maga az érintett kategorikusan kijelentette: nem lesz jelölt a szervezet pénteki közgyűlésén.

Szerző

Nehéz feladat előtt a hollandok

Publikálás dátuma
2017.08.31. 07:53
Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

Hollandia nemzeti válogatottja ma este Franciaországban lép pályára világbajnoki-selejtezőn (tv.: Sport1, 20.30), az A csoport 7. játéknapján rendezendő találkozó tétje pedig nem kicsi: vereség esetén távolabb kerülhet a jövő évi labdarúgó-vb-re kijutással kecsegtető pozíciók valamelyikének elérésétől a legutóbbi torna bronzérmese.

Szerző