Előfizetés

Bekerítve

Ha valakinek nem lett volna világos, a fideszes megmondóemberek nyomatékosították az idei kötcsei piknik üzenetét. A legegyszerűbben a párt kommunikációs igazgatója fogalmazta meg a jövő évi parlamenti választás "igazi" tétjét: "Orbán, vagy a kerítés lebontása". Aztán a többiek még rátettek egy-egy lapáttal. Tőlük azt is megtudhattuk, hogy a világ minden tájáról özönlenek a migránsok, Angela Merkel engedékenysége pedig alapjaiban veszélyezteti a civilizált világot, főképp édes hazánkat (amennyiben ugyan tényleg oda tartozik).

Ha hinni lehet a kiszivárogtatásoknak, a kedves vezető ezúttal óvott az elbizakodottságtól. Még valóban nem nyerték meg a választást, noha az esélyeik kedvezőnek látszanak. De mindezt plasztikussá kell tenni a híveknek, amire a legjobb módszer a riogatás. Vagyis: vagy maradhat posztján az örökös és megbonthatatlan miniszterelnök, vagy eltűnik a kerítés is, ami azzal fenyeget, hogy nem őrizhetik meg Magyarországot a "magyarok országának". Lefordítva: ez a rendszerük végét jelentené.

E rémkép felidézése mellett viszont nem említik, mivel is jár még a felvázolt "igazi tét". A valódi kerítés egyelőre kétségkívül megóv a migránsok özönétől. De közben kiépül egy olyan - szellemi, virtuális - kerítés is, amely sokkal többet árt, mint amennyit a valódi használ. Orbán is beszélt róla. Azt mondta, nem a hazai ellenzéktől tart, hanem a határon túli veszélyektől. Szerinte kormányát Washingtonból, Berlinből és Brüsszelből lehet megbuktatni. Csak úgy mellesleg, e városok Magyarország legfőbb szövetségeseit jelképezik. De nincs mit tenni, velük szemben is meg kell védeni a "magyarok országát".

Lehet tehát választani: Orbán, vagy a kerítés lebontása. Orbán, vagy Európa. Orbán, vagy a civilizált világ. Orbán és egy bekerített, magára maradt, szerencsétlen ország.

Simon Paksra igazolt

Publikálás dátuma
2017.09.06. 07:58

A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC játékosa lett a háromszoros magyar válogatott Simon Ádám – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A Haladástól néhány nappal ezelőtt távozó középpályás hároméves szerződést kötött a tolnai alakulattal. 

Simeone hosszabbított

Publikálás dátuma
2017.09.06. 07:57

Két évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését Diego Simeone, így 2020 júniusáig marad az Atlético Madrid vezetőedzője – jelentette be hivatalos közleményben a klub. A 47 éves argentin szakembert korábban hírbe hozták a Chelsea-vel és az Interrel is, ám úgy döntött, Madridban folytatja munkáját.

Kapcsolódó
Feltámadt az Atlético