Brüsszel vizsgálná a felcsúti kisvasutat - Deutsch terel

Publikálás dátuma
2017.09.06. 17:19
FOTÓ: Népszava
Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet arra, hogy fideszes kollégája, Deutsch Tamás igyekszik elérni, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) tényfeltáró küldöttsége csak a választások után nézzen utána a beruházásnak. A szocialista politikus Facebook-oldalán írt erről.

"Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága a hónap végén Magyarországra látogat, hogy az uniós források elköltését vizsgálják. Megnézik a felcsúti kisvasutat is. Deutsch Tamás fideszes képviselő hétfőn megpróbálta elérni, hogy a bizottsági küldöttség csak a választások után kutakodjon. Gyönyörű. Orbánék gerinctelenül lerabolták az uniós forrásokat, szinte minden eurocentet a rokonok vagy narancsos üzlettársak kaptak meg. Ezen nincs mit szépíteni. Ezt az EU és a Fidesz pártcsaládjának képviselői, a néppárti politikusok is pontosan tudják és látják. Az pedig, hogy Deutsch megpróbálta a választások utánra tolni az ellenőrző látogatás időpontját, több mint önleleplező..." - írta Ujhelyi István Facebook-oldalán.

Korábban az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) elnöke, Inge Gräßle hozott nyilvánosságra egy levelet, amit a Miniszterelnökség vezetője, Lázár János írt a költségvetési bizottságnak. Egy részletet fel is olvastak a CONT szeptember 4-i ülésén - írja a 24.hu. Lázár azt írta: Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg. A levélben az is szerepel, hogy a közelmúltban a magyar ellenzéki pártok miatt számos bírálat érte a kisvasutat, bezzeg az ellenzéki politikusok által vezetett településeken megvalósult projektek kapcsán nem indult 

"Nem hagyjuk, hogy magyar kormány döntse el, hogy mit nézzünk meg" - így kommentálta Gräßle Lázár levelét.

Deutsch Tamás az ülésen úgy válaszolt Gräßlenek: sem szakmai, sem közéleti, sem politikai szempontból nem kifogástalan az út előkészítése. A fideszes EP-képviselő szerint a vádaskodáson túl semmilyen megalapozott tény nincsen. Éppen ezért azt javasolta, hogy vagy alaposabban készítsék elő az utat, vagy a küldöttség csak a jövő júniusban jöjjön Magyarországra, és így nem vetül fel a választásba való beavatkozás gyanúja.

Szerző

Kvóta-ítélet - És megjött Kósa Lajos...

Még az is lehet, hogy valójában szeretett volna valami jót és eredetit mondani, de már úgy tűnik képtelenek erre. Az Európai Bíróság megnyitotta az utat az Európai Bizottságnak a Soros-terv végrehajtására - ezt sikerült mondania a Fidesz frakcióvezetőjének az ítéletre reagálva. 

És meg is magyarázta: 

A Soros-terv lényege, hogy az Európai Uniót nyitva kell tartani a migránsok előtt, évi egymillió bevándorlót kell befogadni. Magyarország - vett megint egy kalap alá mindenkit - ragaszkodik a határok védelméhez - tette hozzá. Nagyjából, és zanzában megsimételte, amit Szijjártó miniszter már hosszasan ecsetelt, miszerint: a jogi küzdelem egyáltalán nem zárult le, sőt csak most kezdődik" Magyarország ugyanis nem akar a kötelező betelepítési kvóta alapján egyetlen migránst sem fogadni. Azt is mondta, hogy még meg sem száradt a tinta a bírósági ítéleten, a Politico brüsszeli hírportál már arról számolt be, hogy az Európai Bizottság a kvóták duplázását tervezi. 

Ám ez utóbbi hír cáfolatát a lázadó igazságkereséssel nemigen vádolható MTI maga hozta le, ajánljuk a frakcióvezető figyelmébe, ha ugyan nem szándékosan hagyja ki a "tájékozatásból": 

Az Európai Bizottság a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító ítéletet követően a menekültáthelyezési program megduplázását előirányzó javaslatot készít - jelentette szerdán bizottsági forrásokra hivatkozva a Politico.eu brüsszeli hírportál napi hírlevele. Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője Twitter-üzenetében cáfolta az értesülést. Leszögezte: hamisak az uniós bizottság állítólagos új, 40 ezer ember áthelyezésére irányuló terveiről szóló híradások.

Szerző

MSZP: ha valóban "harc kezdődik" az unióért, akkor felvesszük a kesztyűt

Orbán Viktor ma elvesztette a kvótapert Európával szemben, és el fogja veszíteni a 2018-as választást is. El fogja veszíteni, mert politikája hazugságra épül, és az emberek már megelégelték a hazugságot - írja közleményében az MSZP. 

Mindegy, hogy Szijjártó Péter mit hazudozik a magyar emberek és Európa megvédéséről, a lényeg, hogy az ítélet nyomán Magyarország tovább gyengül az unióban. Ezt pedig a magyar családok fogják megszenvedni, nekik jut majd kevesebb uniós támogatás Orbánék politizálása miatt. Orbán Viktor hazug háborút indított Európa ellen 1294 menekült miatt. Orbán Viktor és a Fidesz-kormány az elmúlt években több mint húszezer gazdasági migránst fogadott be ellenőrizetlenül - miközben a csapból is a menekültellenes propaganda folyt. Tették ezt azért a 100 milliárd forintért, amennyit fizettek a gazdasági migránsok a letelepedési kötvényekért. Ennyit ért Orbánnak a magyarok biztonsága.

A Fidesznek és Orbán Viktornak nem számít a magyar emberek biztonsága. Orbánnak és kormányának egyedül a pénz fontos. Az a több mint 100 milliárd forint, amit a letelepedési kötvényeken keresztül offshore lovagjaik ellophattak. Nyilvánvaló, hogy Magyarország jövőjét nem a bevándorlás, hanem a történelmi léptékű kivándorlás fenyegeti. Több mint 600 ezer magyar menekült nyugatra az Orbán-kormány káros politikája miatt, és még kétszer ennyien tervezik, hogy követik őket.

Ez az igazi probléma ma Magyarországon, ez az, amivel közösen kell megküzdenünk. És meg is fogunk.

2018-ban le fogjuk váltani Orbánt, aki miatt magyarok százezrei menekültek el az országból. 2018-ban elszámoltatjuk azokat, akik a magyar emberek biztonságáról hazudoztak, miközben 20 ezer migránst fogadtak be a százmilliárdos haszonért cserébe.

Orbán Viktort rendre utasították, és fogják is még, mert nem tartotta be a közös szabályokat. Szijjártó Péter bejelentette, hogy az igazi csata csak most, a bírósági ítélet után kezdődik. Ha azt érti alatta, hogy Orbán ezután kivinné Magyarországot az unióból, akkor valóban harc kezdődik. A magyar nemzet harca ellenük, akik szembemennek a magyarok alapvető érdekeivel.

Szerző