Lázár így ekézte a felcsúti kisvasútra kíváncsi EU-s képviselőt

Publikálás dátuma
2017.09.07. 16:45
Inge Gräßle Forrás: Facebook
Lázár ezután hosszú perceken át ekézte a Kormányinfón Inge Gräßle-t, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) elnökét, aki nyilvánosságra hozta a kancelláriaminiszter a költségvetési bizottságnak írt levelét a felcsúti kisvasút uniós vizsgálatával kapcsolatban.

A miniszter a német CDU-t képviselő Inge Gräßle akciójára úgy reagált, hogy ő próbált a német képviselővel kapcsolatot teremteni, de nem sikerült. Szerinte egyébként kizárólag Orbán Viktor személye miatt ellenőrizik a felcsúti kisvasút projektet. "Próbáltam meghívni én is, de őt Csak Orbán Viktor személye érdekli, tőle jön idegbe, ahogy mondja. (...) - fogalmazott Lázár, aki szerint a képviselőasszony hosszú ideje érdeklődik a miniszterelnök iránt. Ezt egy Facebook-bejegyzés is alátámasztja, amiben Gräßle azt írta: irritálja őt Orbán Viktor - emlékeztetett a miniszter.

Korábban Ujhelyi István szocialista EP-képviselő hívta fel a figyelmet az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának ülésén elhangzottakra, ahol Inge Gräßle olvasta fel Lázár levelét. Ahogy lapunk is megírta, ebben az szerepelt: Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg. 

Ujhelyi Facebook-bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Deutsch Tamás igyekszik elérni, hogy a CONT tényfeltáró küldöttsége csak a választások után nézzen utána a felcsúti beruházásnak.

Lásd még: Lázár: Brüsszel szégyenpadra ültette Magyarországot

Szerző

A Jobbik felülvizsgálná Paks 2 szerződéseit

 A Jobbik kormányra kerülve felülvizsgálná a paksi atomerőmű szerződéseit, feloldaná az indokolatlan titkosításokat, és átvizsgálásuk eredményétől függően döntene a beruházás megvalósításáról.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, túlzott cinizmusnak tartják a kormány tagjainak azon kijelentéseit, amelyek szerint a paksi bővítés a következő parlamenti választásoktól függetlenül már mindenképpen megtörténik.

Kiemelte, a Jobbik mindaddig támogatta a beruházást, amíg a titkosított szerződések nem vetettek fel nemzetbiztonsági és gazdasági kockázatokat. A 12 milliárd eurós beruházás ugyanis akár egy "újabb pénzszivattyúként" is működhet, sokan ugyanis "könnyen lenyúlható pénzként tekintenek a beruházásra" - fejtette ki pártja álláspontját Kepli Lajos.

A Jobbik politikusa szólt arról is, reális megoldásnak tartják az atomenergiát, azonban ha nem sikerül tiszta és átlátható módon megoldani a bővítést, akkor elgondolkodnak az alternatívákon.

Szerző
Témák
Jobbik Paks 2

Ennél tömörebben már nem is reagálhatna a DK Orbán szavaira

A közlemény szó szerinti továbbadását olvashatják: 

A DK reagálása arra, hogy Orbán Viktor szerint nem az EU-s pénzek miatt nő a magyar gazdaság

De.

DK Sajtóiroda
Kiadó: Demokratikus Koalíció

Szerző