Futballsztárt bántalmaztak

Komoly botrány lett a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Seattle Seahawks sztárjának, Michael Bennettnek a letartóztatásából, a színes bőrű játékos ugyanis állítja, bőrszíne miatt léptek fel erőszakosan vele szemben a rendőrök. A 31 esztendős védő a közösségi oldalán mesélte el, hogy augusztus 26-án sétált vissza a szállodába a Floyd Mayweather–Conor McGregor bokszmeccs után, amikor Las Vegasban lövések dördültek el.

A sportoló menekült volna, ám az egyenruhások kiemelték a tömegből. „Fegyvert szegeztek rám, csak azért, mert fekete vagyok és rosszkor voltam a rossz helyen” – olvasható Bennett beszámolójában. Klubja és sporttársai mellett a liga elöljárói is támogatásukról biztosították a sportolót.

Szerző

Felülvizsgálnák a pénzügyi fair play szabályt

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a pénzügyi fair play szabályainak felülvizsgálatát tervezi. A sportvezető azt mondta, nem hiszi, hogy a gazdag és a szegény klubok közötti különbség teljesen megszüntethető, ám a folyamat lassításához is gyors cselekvésre van szükség. „A pénzügyi fair playt a labdarúgás stabilitásának megteremtése érdekében hozták létre. A rendszer sikeres volt, de az idők változnak, ezért modernizálnunk kell. Tennünk kell valamit az egyensúly visszaállításához” – közölte Ceferin.

Szerző

Thomas Doll: erősödtünk a rövid szünet alatt

Publikálás dátuma
2017.09.08. 07:53
Fotó: Molnár Ádám
Thomas Doll úgy véli, jót tett a szünet a Ferencvárosnak, amely erősödött a válogatott szereplése miatt bajnoki mérkőzés nélküli időszakban. A tréner szerint aki ért a futballhoz, tudja, miért gyengélkedtek.

A Ferencváros hat játékost adott a magyar válogatott keretébe, amellett, hogy a nigeri Amadou Moutari és az újonnan szerződtetett macedón középpályás, Stefan Spirovski is szerepelt hazája nemzeti csapatában.

- Mindenki épségben visszatért?

- Botka Endre hamarabb visszajött a válogatottól, mivel volt néhány problémája, ám pár napja újra edzésbe állhatott. Rajta kívül mindenki épségben, egészségesen tért vissza a Ferencvároshoz.

- Hogy látta az FTC-játékosok szereplését Lettország és Portugália ellen?

- Varga Roli nagyon jó mérkőzést játszott Lettország ellen, ám természetesen azt is szem előtt kell tartani, hogy a lettek az európai porondon nem a legmagasabb szintet képviselik. Igaz, Andorra sem azt képviselte, aztán tudjuk, mi lett a vége. Örültem, hogy harcos mentalitást láttam a pályán, s boldog vagyok, hiszen a mi játékosaink is hozzátettek a csapat sikeréhez. Lovrencsics Gergőt a Portugália elleni teljesítményéért dicsérhetem. A portugálok ellen lehetett látni, hogy a válogatott játéka más volt, mint amikor mi egy olyan csapat ellen játszunk, amelyik betömörül a tizenhatoson belülre, így a selejtezőknek ránk nézve is megvoltak a tapasztalatai.

- Priskin Tamás kiállításáról mi a véleménye?

- Ilyen bármikor előfordulhat a labdarúgásban, ám azt gondolom, hogy Tamás is egyből érezte, hogy ez egy kicsit felesleges volt. Valószínűleg kissé elvesztette az egyensúlyát, amikor felugrott, próbált korrigálni, ebből egy pedig ütés lett. Biztos vagyok benne, hogy ő is szeretett volna végig a pályán lenni Portugália ellen, ám ezen már kár gondolkodni, így alakult.

- Már az Európa-liga-selejtezők idején is rengeteg sérülés nehezítette a dolgát. A szünetben rendeződtek a sorok a Ferencvárosnál?

- Igen, most bővebb keretből tudok válogatni, ehhez persze hozzájárult az is, hogy a válogatott játékosok épségben visszatértek hozzánk. Voltak sérültjeink és néhány olyan futballista is, aki nem volt 100 százalékos állapotban, ám közülük többen újra edzésbe állhattak. Tudtunk igazolni is, így egyértelműen kijelenthetem, hogy erősödtünk a rövid szünet alatt.

- Az utóbbi hetekben többször elégedetlenségének adott hangot. Szombaton mit szeretne viszontlátni a pályán a Ferencvárostól?

- Azt a labdarúgást, amit az eddigiekben láthattunk, azt biztosan nem szeretném látni. Az utóbbi hetek nehézségeinek annyi pozitívuma volt, hogy kiderült, némelyik játékosnál hol a határ, a szünet pedig olyan értelemben jókor jött, hogy a lemaradással küzdők megerősödhettek. Nagyon remélem, hogy a Vasas ellen már egy más kvalitású csapatot látunk majd.

- Szombaton a Vasast fogadják, aztán Kispestre, a bajnokcsapathoz látogatnak, majd a DVTK vendégszerepel az Üllői úton. Ezekre a találkozókra mennyiben tekint meghatározóként az őszi eredményesség és a folytatás szempontjából?

- Az elsődleges, hogy az új játékosokat minél gyorsabban beépítsük. Ezt a munkát elkezdtük, túl sok időnk nem is marad erre, ezért az a legfontosabb, hogy egyelőre csakis a következő mérkőzésre tekintsünk előre.

- A Ferencvárosnál sokszor már akkor is előtérbe kerülnek az edző személyét érintő kérdések, ha kisebb hullámvölgyben van a csapat, így az utóbbi hetek teljesítménye után az ön távozását sürgető hangok is felerősödtek a lelátón és a sajtóban. Ugyanakkor a vezetőség többször kijelentette, bízik önben – érzi a bizalmat?

- Azt gondolom, hogy azok a szakértők, akik értenek is a labdarúgáshoz, egészen jól meg tudják ítélni, hogy némelyik mérkőzésünk eredménye miért is lett olyan, amilyen. Számomra az a fontos, hogy a vezetőség tudja, miként dolgozunk és készülünk. Ők is pontosan tudják, hogy milyen problémáink voltak a közelmúltban: tudták, hogy voltak olyan játékosok, akik hetekig nem tudtak edzeni, mégis pályára léptek a mérkőzéseken. Tisztában vannak vele, hogy próbáltuk a csapatból az adott lehetőségek között a maximumot kihozni. Azt viszont csakis rajtunk múlik, hogy a szurkolókat megint a magunk oldalára állítsuk. Ez a feladatunk a következő mérkőzéseken.

Szerző